Lodewijk van der Borg is kernspreker op het congres over slimme technologie en leiderschap.
Lodewijk van der Borg is kernspreker op het congres over slimme technologie en leiderschap.

Kwaliteitskring Twente: Omgaan met nieuwe technologie

ENSCHEDE - Ondernemend netwerk zoekt managers die tegen technische uitdagingen aanlopen. Collega's geen bezwaar.' Het klinkt als een contactadvertentie. Toch gaat het om een uitnodiging voor directieleden en kwaliteitsmanagers om kennis op te doen over omgaan met nieuwe technologie.

Hierover houdt Kwaliteitskring Twente op woensdag 21 maart het congres 'Twente, fit for the future - Slimme technologie & leiderschap'. Plaats van handeling is het Vrijhof van de Universiteit Twente in Enschede.

'Nieuwe technieken vragen veel van de kwaliteitsmanager anno 2018'

In een paar jaar tijd een bedrijf van 90 naar 190 miljoen euro omzet krijgen? Het lukte Lodewijk van der Borg. De algemeen directeur van Kaak Group in Terborg vertelt op 21 maart als kernspreker onder meer hoe techniek en vooral nieuw leiderschap daarbij hielpen. "Nieuwe technieken vragen veel van de kwaliteitsmanager anno 2018. En dan vooral dat zij ervoor zorgen dat het kwaliteitsdenken in de hele organisatie terecht komt", stelt hij. ''Hard nodig, want nog lang niet alle (kwaliteits)managers in de regio staan stil bij de kansen én risico's.'' Hij hoopt ze wakker te schudden tijdens het congres, georganiseerd vanwege het 45-jarig bestaan van Kwaliteitskring Twente.

Op 21 maart zijn er, buiten de presentatie van Van der Borg, vanaf 15.00 uur ook workshops over blockchain en augmented reality. Later die dag volgen een forumdiscussie met start-ups en een netwerkdiner. In de avond deelt bovendien de Verbeterman (Willem Poterman) zijn kijk op de Big Bang Disruption. Daarna mixt cabaretier Paul Smit humor met psychologie, filosofie en neurowetenschap. Het congres sluit af met een netwerkborrel.
Diverse andere netwerken uit de regio sluiten vanuit Ondernemend Twente aan bij het programma. Ook belangstellende directieleden en kwaliteitsmanagers zijn na aanmelding welkom.

Het congres bestaat uit afzonderlijk te bezoeken programmaonderdelen. De toegang tot het middagprogramma is gratis. Het avondprogramma met diner kost 50 euro. Meer informatie staat op de website www.kwaliteitskringtwente.nl/agenda

Meer berichten