Leer in de voorjaarvakantie prachtig tekenen in als Arno Kramer.
Leer in de voorjaarvakantie prachtig tekenen in als Arno Kramer.

Het is bijna vakantie in Rijksmuseum Twenthe

door Rijksmuseum Twenthe - ENSCHEDE - Voorjaarsvakantie hebben ze deze vakantie genoemd en volgende week is het alweer zover. Die vakantie dan, dat voorjaar laat nog even op zich wachten. Als ik dit stukje schrijf is het gewoon grijs, kil en regenachtig zoals de hele winter al het geval is. Oké, er is her en der een krokus te zien en op een beschut plekje zie je een nieuw blaadje. Maar voorjaar ho maar, dat duurt nog weken.

Gelukkig is er in Museum TwentseWelle en in Rijksmuseum Twenthe van alles te doen voor jong en oud zodat u zich geen moment hoeft te vervelen. Ga met de kinderen op speurtocht door de Otto Marseus van Schrieck-tentoonstelling. Ale vlinders brengen u misschien een beetje in voorjaarsstemming. U kunt ook zelf gaan tekenen. Wegens groot succes worden de tekenlessen door kunstenaars Mirna Limon en Saskia Griepink weer gegeven. Er zijn vier verschillende lessen van 28 februari tot en met 3 maart, elke dag van 14.00 tot 16.00 uur. In elke workshop staat een andere kunstenaar uit de tentoonstelling 'De Aard der Dingen' centraal waardoor er telkens andere motieven en tekentechnieken ontdekt worden. Alle informatie staat www.rijksmuseumtwenthe.nl. Opgeven voor deze gratis lessen kan via info@rijksmuseumtwenthe.nl o.v.v. uw naam en de gewenste tijd.

Vanaf zaterdag 24 februari staat Museum TwentseWelle in het teken van de toekomst vol met kunstmatige intelligentie, augmented en virual reality. Wetenschappers voorspellen dat de technologie de mens in 2060 in alle domeinen de baas is. Hoe zal het zijn om mens in die wereld te zijn? Dát ervaar je in 'Frankenstein'. Het grote openingsfeest van Frankenstein is op zondag 25 februari, TwentseWelle is die dag gratis toegankelijk.

De hele vakantie is er echter van alles te beleven. Voor waaghalzen is er de Neurotransmitter 3000, een zeven meter hoge installatie waarin je wordt vastgemaakt en die alle kanten op beweegt op basis van jouw eigen biometrische gegevens. Een echte thrill ride maar pas op je moet wel minimaal 65 kilo wegen en maximaal 85. Natuurlijk zijn er ook minder heftige maar wel heel mooie belevenissen zoals de prachtige stillevens van Louise te Poele die tot leven komen en de Franky-supermarket waarin je met een 3D-bril kruipt in de hersens van Frankenstein of door andere lichaamsdelen. Je kan robots en spinnen bouwen in de fabriek en nog veel meer.

Zie www.twentsewelle.nl

Meer berichten