Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal. Foto: Govert de Roos
Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal. Foto: Govert de Roos

Argentijnse folklore met Carel en Juan in Hof 88

ALMELO – Hotel Victoria is de naam van de voorstelling van Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal op donderdagavond 22 februari in Hof 88 in Almelo.

Dit theaterconcert en het gelijknamige album hebben hun naam te danken aan de tango Hotel Victoria (1906) van pianist Feliciano Latasa, geïnspireerd op het fameuze Gran Hotel Victoria te Buenos Aires. Dit roemruchte hotel was de ontmoetingsplaats van veel musici en artiesten. Zij zochten hun fortuin in de metropool die aan de vooravond stond van de grote tangorage, die de wereld zou betoveren.

Carel vertelt over Hotel Victoria: "Er zitten mooie kanten aan dat reizen, maar mensen realiseren zich vaak niet dat het leven van een muzikant voor tachtig procent bestaat uit reizen en repeteren. We trekken van stad naar stad. Ik vind ons vaak een soort zeelieden. Het echte concert is maar een klein deel, precies dat deel dat voor het publiek een avondje uit is. Voor muzikanten is het een rare combinatie van passie, werk en hobby, dat artiestenleven. Het hotel is in die tijd hun tweede thuis."

Meer berichten