Gastheer en gastvrouw Attie en Marie Bosman samen met Ben en Engelien Stroot, met op de achtergrond het 'mooiste plekkie' in Shere. Foto: Carla Oude Nijhuis
Gastheer en gastvrouw Attie en Marie Bosman samen met Ben en Engelien Stroot, met op de achtergrond het 'mooiste plekkie' in Shere. Foto: Carla Oude Nijhuis (Foto: Carla Oude Nijhuis)

Stichting AFRI-one-CAn helpt arme bevolking Zuid-Afrika aan een baan

RIJSSEN - Uitzicht op de dolfijnen bij Pennington Waves. Of een half uur rijden vanaf de grootste broedplaats van walvissen: Whale Cove in De Kelders. Genieten van het prachtige uitzicht rijdend over de Helshoogte Pass nabij Maison Rozenbosch in Stellenbosch. Of maar tien minuten rijden van het centrum van Pretoria relaxen bij Maison Shere. Overnacht je op zo'n plek, dan steun je meteen de stichting AFRI-one-CAn.

De stichting AFRI-one-CAn heeft als doel de arme bevolking van Zuid-Afrika aan een baan te helpen. De stichting ondersteunt onder andere de projecten het blindeninstituut Dreamhouse in Pretoria en Franks Heaven in Kylemore. Om die projecten te financieren houdt de stichting diverse acties.

Sinds kort is er een project bijgekomen: de verhuur van de vier self-catering accommodaties, waarvan 15 procent van de opbrengst naar de stichting gaat. "Vijftien gasten zijn al geweest en waren helemaal enthousiast. En dat terwijl de accommodaties nog niet eens helemaal klaar zijn", vertelt Ben Stroot, bestuurslid van de stichting. Hij startte samen met zijn vrouw Engelien en hun Zuid-Afrikaanse vrienden Marie en Attie Bosman, eveneens bestuurslid, deze nieuwe uitdaging. Vrijwilligers van de stichting trekken de komende weken naar Zuid-Afrika om de accommodaties waar nodig op te knappen. Een nieuw dak, een likje verf, nieuwe kranen, een paar leuke accessoires, tegelwandjes.

Ben: "Het blijft natuurlijk een Zuid-Afrikaans vakantieverblijf, met juist ook die Afrikaanse sfeer. Maar een aantal kleinigheden waar ze in Afrika minder moeite mee hebben, zoals een koelkastdeur die niet goed sluit of een deur die klemt, die gaan we verhelpen. We gaan de appartementen opleuken, we gaan meedenken en kritisch kijken wat er gebeuren moet zonder aan de Afrikaanse sfeer te tornen."

"Wat mensen vooral aan zal spreken? Ik weet zeker dat dat de Zuid-Afrikaanse gastvrijheid is. Je hebt direct het gevoel zó welkom te zijn. En natuurlijk de natuur, de vele mogelijkheden voor uitstapjes en dan steun je daar ook nog de Afrikaanse bevolking mee."

De ANBI-stichting AFRI-one-CAn realiseert arbeidsplekken voor arme inwoners van Zuid-Afrika. Voor meer informatie: www.afri-one-can.nl.
Voor wie een mooie vakantieaccommodatie in Zuid-Afrika zoekt en de stichting eveneens wil steunen: www.mooisteplekkies.nl.
Meer informatie: strootben@gmail.com, 0031 6 54326419.

Meer berichten