Carnavalsoptochten beginnen verlicht in Tubbergen

TUBBERGEN - Een van eerste carnavalsoptochten is de verlichte stoet in Tubbergen. Op vrijdag 9 februari kijken meer dan veertigduizend toeschouwers naar de prachtig verlichte praalwagens.

De optocht vindt vanaf 19.00 uur plaats in de straten direct rondom het centrum van Tubbergen. Omdat het elk jaar zoveel bezoekers trekt, heeft de organisatie ook uitgebreide maatregelen getroffen om voor iedereen een goed zicht op de deelnemende praalwagens en loopgroepen mogelijk te maken.

''De route is 2.700 meter lang en gaat over brede straten met ruime staanmogelijkheden voor het publiek'', zo laat de organisatie weten. ''Omwille van de veiligheid en de vlotte doorgang van de optocht worden er in de buitenbochten dranghekken geplaatst. Door de enorme toeloop vanaf het parkeergebied De Haar is ook dit jaar de gehele Boskampstraat eenzijdig voorzien van dranghekken.''

De prijsuitreiking vindt om 23.00 uur plaats in de Carnavalallée, een grote feesttent op het Centrumplein midden in het dorp. Onder aanvoering van de spreekstalmeester René Booijink zullen door de Hoogheden van c.v. De Schaop'nböll'kes de prijzen worden uitgereikt.

''Naast de verlichte optocht vindt er nog een aantal nevenactiviteiten plaats'', zo laat men weten. ''Zo zullen tijdens de optocht er langs de route diverse dweilorkesten hun beste beentje voort zetten. Uiteraard bezoeken deze dweilorkesten na afloop van de optocht de diverse horecabedrijven.''

Zie voor meer informatie www.verlichtecarnavalsoptocht.nl

Meer berichten