Heleboel vrolijkheid bij Gewoon Aans

Enschede-Haaksbergen-Eibergen-Groenlo - Het Twentse revuegezelschap Gewoon Aans presenteert een gloednieuwe voorstelling, genaamd Volk. Frank de Wit, Melanie Rouwenhorst, Marjon Stokkers, Rinus Meulman, Gerrit Versteeg en Louise Raamsteeboers - Vöcker zijn verantwoordelijk voor een avond authentieke ontspanning.

Deze zes gedreven spelers waren vorig seizoen zo verrast door het succes van hun eerste show, dat ze het aandurfden een nieuwe productie op de planken te brengen. En laat deze productie - nu al zeven keer gespeeld - weer in de smaak vallen bij de kijkers. ''En mensen: laten wij hier nou vrolijk van worden! Het draait per slot van rekening om een beetje vrolijkheid en plezier'', vertelt Louise. "Ik heb zoveel energie gekregen door de positieve reacties van het vorige stuk VerrasSing, dat ik besloten heb om een tweede voorstelling te schrijven. Dit is Volk geworden. Ik vind het heerlijk om een programma te maken, samen met Gerrit en Frank te brainstormen, en ook de andere spelers kunnen hun wensen kenbaar maken. Als het kan, zal ik ook aan hun wensen voldoen. Dan gaan wij samen met onze licht- en geluidsman Bert om tafel en maken wij er een complete show van." Louise heeft meer dan twintig jaar met veel liefde toneel gespeeld. Na het stoppen van revuegezelschap Boer'n leu, heeft ze samen met Gerrit gemeend om iets nieuws op de planken te zetten met Gewoon Aans.

Gerrit vult aan: "In ons theater mag een goed stukje streektaal niet ontbreken. Deze voorstelling is compleet wat anders geworden dan de vorige voorstelling. Dit stuk bevat actuele spitsvondige uitingen, verbaal en non verbaal, verpakt in een nieuw jasje." Louise: "Het is inderdaad eigentijdser geworden, met een vette knipoog naar het verleden. Maar het is zeker niet oubollig. We hebben zelfs jong publiek horen zeggen, dit is verfrissend Twents met leuke humor, zang en dans. Echt een aanrader voor jong en oud."

Met schuttingtaal of onderbroekenlol moet Gewoons Niks van hebben. ''Daar hebben wij een broertje dood aan'', laat Gerrit weten. ''Wij zetten een show op de planken met een goed verhaal en perikelen van aller dag.''

Zin in een avondje plezier in een van de theaters? De eerstvolgende voorstelling vindt plaats op 3 februari in De Kleine Willem in Enschede. Verder staan onder meer op het programma op 10 maart in Theater De Kappen in Haaksbergen, op 17 maart in theater Berkelland in Eibergen en op 24 maart in De Mattelier in Groenlo.

Het volledige programma staat op de website www.gewoonaans.nl

Meer berichten