In de Emslandhallen in Lingen is op 26, 27 en 28 januari van alles te zien en te beleven over tuinen tijdens de beurs Gartenträume.
In de Emslandhallen in Lingen is op 26, 27 en 28 januari van alles te zien en te beleven over tuinen tijdens de beurs Gartenträume.

Gartenträume Lingen bloeiend en kleurrijk

Lingen - Het voorjaar staat van 26 tot en met 28 januari weer voor de deur bij de Emslandhallen in Lingen: tijdens de tuinbeurs Gartenträume Lingen toveren regionale landschaps- en tuinarchitecten de beurshal om in een bloeiende en kleurrijke oase.

Ruim honderd deelnemers presenteren inspiratie en de nieuwste innovaties op het gebied van techniek, tuinmeubelen, tuinontwerp, planten, tips van experts, ontwerpen, decoratie en nog veel meer. Gartenträume Lingen in januari al een reis door de wereld van tuin, terras en balkon.

De tuin is zowel een oase van rust en ontspanning als een plek voor gezelligheid en plezier. Een tuinontwerp en inrichting van planten halen het mooiste uit het leven naar de tuin toe. Regionale en internationale tuin- en landschapsbedrijven tonen hun expertise bij Gartenträume in Lingen.

Nieuw dit jaar zijn de twee Nederlandse hoogwaardige hoveniers: hoveniersbedrijf Effing en hoveniersbedrijf van Eden met showtuinen. Ook hovenier en boomkweker Lonneman uit Duitsland laat haar kwaliteiten zien in 300 vierkante meter grote modeltuin met de nieuwste trends voor uw eigen groene oase.

Ook specialist op het gebied van tuin- en landschapsonderhoud BES•SER presenteert zich voor het eerst in Lingen, die zich als doel heeft gesteld arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking te creëren en zal op Gartenträume Lingen dromen laten uitkomen.

Een van vele innovaties is de tornadofontein van Aqua Garten Design. De tornadofontein is een absolute blikvanger voor elke tuin en persoonlijk samen te stellen - binnen de zuil wordt een draaikolk gecreëerd en wordt het water door LED licht sfeervol belicht.

Waterdichte overkappingen en wintertuinen, robuuste en decoratieve materialen voor bestrating en terras, hoogwaardige inheemse houtsoorten, hoge plantenbakken en duurzame tuinen zijn de trend voor het komende jaar. Met intelligente tuintechniek bij bewateringssystemen, maairobots en innovatief tuingereedschap doet ook de digitalisering in de tuin haar intrede. Natuurlijke tuinelementen met een verhaal worden verbonden met een modern design en de nieuwste techniek.

In het randprogramma vol met experts uit de branche biedt Gartenträume Lingen verbazingwekkende inzichten in de wereld van tuin, inrichting, planten en de natuur. Tuinliefhebbers ontmoeten de experts niet alleen op de beurs voor de mooiste producten en inspiratie. Het hoogwaardige Gartenträume Magazine brengt veel wetenswaardigheden en tuintips om heerlijk na te lezen. Nieuw is het Gartenträume Inspiratieplatform dat 24/7 gevuld wordt met een de nieuwste ideeën, tuinproducten en tips van experts.

Bekijk het platform via de website www.gartentraeume.com

Informatie

Gartenträume Lingen vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 januari.

De openingstijden zijn elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.

De entreeprijzen zijn voor volwassenen 7 euro. 65-plussers betalen 6 en kinderen tot 12 jaar 1 euro. Tot 4 jaar is gratis.

De Emslandhallen liggen aan de Lindenstraße 24a in Lingen.

Meer berichten