Logo thuisintwente.nl


Sonnevanck maakt muziektheater, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm voor kinderen en jongeren. Foto: Edwin Deen
Sonnevanck maakt muziektheater, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm voor kinderen en jongeren. Foto: Edwin Deen

Twentse theater Sonnevanck gaat ook dit jaar weer op berenjacht

ENSCHEDE - Het Twentse theater Sonnevanck en Silbersee gaan wederom op tournee met de 4-plusfamilievoorstelling Wij gaan op berenjacht, gebaseerd op het bekende prentenboek van Michael Rosen.

''Veel kinderen en hun ouders zijn opgegroeid met het prentenboek en kennen het van a tot z. In deze muziektheaterversie vertellen vijf zingende acteurs en een danser het verhaal van de vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Met betoverende muziek, spel, beeld en beweging. En een actieve muzikale rol voor de kinderen in het publiek'', zo laat Sonnevanck weten.

Wij gaan op berenjacht is een familievoorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over overmoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens.

Voor haar decor- en kostuumontwerp ontving Morgana Machado Marques een Zilveren Krekel in de categorie 'meest indrukwekkende podiumprestatie'. Uit het juryrapport van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties: ''De inventiviteit van Marques is de stuwende kracht achter vertelling én verbeelding. Ze maakt het schier onmogelijke mogelijk.''

Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Jaarlijks speelt het gezelschap circa vierhonderd voorstellingen voor meer dan dertigduizend bezoekers in kleine en middenzalen van de landelijke theaters, in speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Met Enschede als thuisbasis speelt Sonnevanck in regio Oost, in heel Nederland en over de grens.

Silbersee maakt zintuigelijke opera en muziektheater dat betovert, verrast, inspireert en ontroert. Artistiek leider Romain Bischoff creëert ontmoetingen tussen uiteenlopende componisten, choreografen, zangers, acteurs en andere kunstenaars, van het klassieke domein tot urban culture. Dit leidt tot interdisciplinaire voorstellingen, waarin zang, dans en theater samenvloeien.

De voorstellingen in Twente vinden plaats op zaterdag 13 januari om 15.00 uur in Theater Sonnevanck in Enschede en op zondag 4 maart om 14.30 uur in De Kleine Willem, eveneens in Enschede.

Informatie over Wij gaan op berenjacht staat op www.sonnevanck.nl

reageer als eerste
Meer berichten