Logo thuisintwente.nl


Dit is een schilderij van Adriaan Hanneman genaamd De portretschilder Jonson van Ceulen en zijn familie. Foto: Collectie RMT
Dit is een schilderij van Adriaan Hanneman genaamd De portretschilder Jonson van Ceulen en zijn familie. Foto: Collectie RMT

Twentse musea met goede voornemens

ENSCHEDE - Niet alleen de medewerkers van Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle staan persoonlijk bol van de goede voornemens, ook de musea hebben hun zo hun eigen lijstje met voornemens voor 2018.

Bij elke tentoonstelling, elke workshop of meet-up en elke presentatie willen we onszelf verbeteren, dat is eigenlijk niets nieuws. Maar specifiek voor 2018 hebben ook een echt goed voornemen: we halen zoveel mogelijk obstakels weg en maken het voor bijna iedereen mogelijk om de musea in de wijk Roombeek in Enschede te bezoeken.

De hele regio willen we graag op een heel positieve manier binden aan onze musea.
Een van de instrumenten voor dat goede voornemen is afgelopen kerstvakantie al gelanceerd: de familiejaarkaart. Voor 20 euro kan een familie van maximaal twee volwassenen en drie kinderen heel 2018 zowel TwentseWelle als Rijksmuseum Twenthe bezoeken. Niet één keer, maar zo vaak u maar wilt. De familiejaarkaart is natuurlijk ook geldig voor één ouder met twee kinderen of zelfs voor een echtpaar zonder kinderen. Er geldt alleen een maximum, er is geen minimum.

Zo'n familiejaarkaart is te koop aan de balie van de musea en maakt een museumbezoek veel gemakkelijker. Kom gewoon eens kijken naar al die prachtige tentoonstellingen in Rijksmuseum Twenthe. Misschien denkt u wel: "Ik heb niets met kunst, te moeilijk allemaal of doodsaai", maar met zo'n kaart stapt u gewoon eens binnen. Met de gratis audiotour of de gratis instaprondleiding hoort u de verhalen achter de kunst. Wie weet komt u voortaan naar elke tentoonstelling. Voor de prijs hoeft u het niet meer te laten. Of ga eens vaker naar Museum TwentseWelle, hartstikke leuk en interessant voor kinderen maar ook voor volwassenen. Met de start van de voorjaarsvakantie 24 februari begint ook de nieuwste presentatie: De Vrolijke Frankenstein. Tweehonderd jaar na de eerste editie van de roman van Mary Shelley, Frankenstein or the modern Prometheus uit 1818, staat TwentseWelle voor een half jaar in het teken van de robot. Kom gezellig met de kinderen wanneer u maar wilt of stap ook eens binnen zonder kinderen. Er zijn regelmatig meet-ups, lezingen en workshops voor volwassenen. Kijk binnenkort op de website van TwentseWelle voor alle informatie.

Met de Familiejaarkaart zijn de musea financieel bereikbaar voor vrijwel iedereen, het enige wat wij van de kaarthouders vragen is hun mailadres. Wij kunnen u dan op de hoogte houden van alle ontwikkelingen, van alle nieuwe tentoonstellingen en presentaties. Tot ziens in 2018 in Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden