Logo thuisintwente.nl


Dit is Robert Jan Stips. Samen met Bertus Borgers treedt hij op in De Bond in Oldenzaal. Foto: Steve Groom
Dit is Robert Jan Stips. Samen met Bertus Borgers treedt hij op in De Bond in Oldenzaal. Foto: Steve Groom

Dubbelconcert poplegendes Robert Jan Stips en Bertus Borgers

OLDENZAAL - Twee poplegendes delen op donderdag 11 januari het podium van Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Robert Jan Stips en Bertus Borgers spelen dan allebei een deel uit hun soloprogramma's: RJSolo en De Blues kleeft aan mij. ''Een unieke avond met muziek en verhalen'', aldus De Bond.

De Bond: ''Het spoor dat Robert Jan Stips inmiddels door het Nederlandse muzieklandschap trekt, is werkelijk vrij ongekend. Een constante lijn van oorspronkelijke muziekkwaliteit, via bekende namen als Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d'Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge, van de jaren zeventig tot en met nu. Dit seizoen komt Robert Jan ook weer naar het theater en doet een greep uit zijn meer dan driehonderd liedjes.''

Bertus Borgers speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken 'Weg van hier', 'ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En zowel in zijn muziek als in deze verhalen is de Blues nooit ver weg, want ontworteling en vervreemding bleven hem onderweg gezelschap houden. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek laat hij in 'de Blues kleeft aan mij' iedereen meekijken naar het dagelijkse vallen en opstaan waar ook rockmuzikanten mee moeten leven.

De avond begint om 20.15 uur. Zie www.stadstheaterdebond.nl

reageer als eerste
Meer berichten