Logo thuisintwente.nl


Billy is het regiedebuut van cabaretier Theo Maassen en hij is zelf aanwezig bij de voorstelling in Concordia vrijdag. Billy is de hondsbrutale pop van buikspreker Gerard.
Billy is het regiedebuut van cabaretier Theo Maassen en hij is zelf aanwezig bij de voorstelling in Concordia vrijdag. Billy is de hondsbrutale pop van buikspreker Gerard.

De grote Twentse weekendagenda: 29, 30 en 31 december en 1 januari

Elke week verzamelt Thuis in Twente (de bijlage van alle Twentse weekkranten) de leukste uitjes. 

VRIJDAG 29 DECEMBER

Midwinterhoornwandeling
Even lekker wandelen na kerst. Dat kan tijdens de midwinterhoornwandeling vanuit Reutum. Er is keus uit routes van 6, 10 en 15 kilometer een meedoen kost 4 euro.
VRIJ Reutum, Molenberg, 10.30 uur.

Wintervoer maken
Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom om te wintervoeding voor vogels te maken in het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer (Grotestraat 281). Er zijn groepen om 10.30 en 14.00 uur. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl. Meedoen kost 5 euro.
VRIJ Nijverdal, BuitenCentrum, 10.30 uur.

Darten in Daarle
In de feesttent wordt een groot dartstoernooi gehouden met een flinke hoofdprijs: 500 euro. Naar verwachting doen zo'n 150 darters mee.
VRIJ Daarle, evenementenweide, 13.00 uur.

Topvolleybal
In de IISPA is twee dagen lang topvolleybal te beleven tijdens het internationale topvolleybaltoernooi.
VRIJ/ZA Almelo, IISPA, 15.00 uur.

Billy van Maassen
Billy is het regiedebuut van cabaretier Theo Maassen. Na afloop is Theo Maassen zelf aanwezig voor een nagesprek. Billy is de hondsbrutale pop van buikspreker Gerard. Als beiden verliefd worden op een vrouw, wordt de samenwerking lastig. Kaarten kosten 9 euro.
VRIJ Enschede, Concordia, 15.45 uur.

Laatste circusdag
De laatste voorstelling van het Internationale Circusfestival is te bezoeken in Expo Twente. Er zijn optredens van de beste circusacts ter wereld. Kaarten vanaf 24 euro.
VRIJ Enschede, Expo Twente, 16.15 uur.

Binnenstebuiten
In Kulturhus Denekamp aan de Oranjestraat is jeugdfilm Binnenstebuiten te zien, een animatiefilm van Pixar die op lovende reacties kan rekenen. De entree is 5 euro.
VRIJ Denekamp, kulturhus, 18.30 uur.

Gewoon Hollands
Gewoon Hollands is een feestavond met muziek van Lystse Hille, Wesley Klein, Jeffrey Heesen en Maico Eijlders. Kaarten kosten 15 euro.
VRIJ De Lutte, de Vereeniging, 19.00 uur.

Martijn is bang
Martijn Kardoel speelt 'Bang', een cabaretvoorstelling met actuele thematiek. Kaarten kosten 15 euro.
VRIJ Hengelo, Schouwburg Hengelo, 20.00 uur.

Top 2000 in de Pol
Herberg de Pol houdt een Top 2000-avond. Meerdere kenners laten hun muziek schijnen over de Top2000, er is een quiz en er worden filmpjes vertoond. De entree is 5 euro.
VRIJ Diepenheim, herberg de Pol, 20.00 uur.

The Charm the Fury
The Charm The Fury komt naar Atak met de nieuwe metalplaat 'The Sick, Dumb & Happy'. De band met frontvrouw Caroline Westendorp staat garant voor een energieke show en moshpits. Kaarten kosten 14 euro.
VRIJ Enschede, Atak, 20.30 uur.

Stroadlfestival
In de cafés in Oldenzaal treden allerlei bands op tijdens het Stroadlfestival. Er zijn zeven optredens, waaronder van ENorm en Btrix. De entree is 10 euro en de opbrengst gaat naar een goed doel.
VRIJ Oldenzaal, centrum, 21.00 uur.

ZATERDAG 30 DECEMBER

Weerselose Markt
Natuurlijk weer te bezoeken van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt. Verwacht veel kramen met de meest uiteenlopende spullen, van nieuwe tot tweedehands en antiek.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Auni-toernooi
Voor de 33e keer wordt het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi gehouden. Er doen 24 teams uit het hele land aan mee. Er zijn wedstrijden in sporthal Veldwijk en Hasseler. Erik Braamhaar is een van de scheidsrechters.
ZA Hengelo, 9.00 uur.

Modeltreinenbeurs
Café Brockie is het decor van de modeltreinenbeurs. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er veel standhouders present met alles wat de hobby kan verreiken. De entree is 2 euro.
ZA Bornerbroek, Brockie, 10.00 uur.

Laatste dag
De Kerstmarkt in Nordhorn is vandaag voor het laatst te bezoeken.
ZA Nordhorn, centrum, 11.00 uur.

Vakantie in het museum
In de kerstvakantie is van alles te doen in Wonderryck. Zaterdag en zondag zijn er bijvoorbeeld rondleidingen door de wonderkamers.
ZA/ZO Denekamp, Natura Docet Wonderryck Twente, 12.00 uur.

Nightbiken
Een bijzondere beleving: de Nightbike Experience. Reflectoren wijzen de weg in het donker. De route is 30 kilmeter lang. Er is een afterparty. Meedoen kost 8,50 euro. Starten kan tussen 18.00 en 20.00 uur.
ZA Nijverdal, Wilgenwaerd, 18.00 uur.

Blaaskampioenschap
Erve Kraesgenberg is het decor van het Twentse kampioenschap midwinterhoornblazen.
ZA Losser, Erve Kraesgenberg, 18.30 uur.

Hoftalenten
De jaarlijkse zoektocht naar hét zangtalent van Hof van Twente heet Hoftalenten. Negen kandidaten strijden om de titel. De entree is gratis.
ZA Goor, Reggehof, 19.00 uur

Aftellen naar 1
Wilhelmina Glanerbrug telt af naar de nummer 1 aller tijden tijdens het concert 'Deep Purple & Top2000'. Eerst spelen ze Concerto for Group and Orchestra van de organist van Deep Purple, daarna de grootste hits uit de Top2000. De entree is 16 euro.
ZA Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.Tributenight
In Hypothalamus (Auf dem Thie 15) is een tributeconcert te bezoeken met muziek van Harris & Harris, Iron Maiden en Thin Lizzy.
ZA Rheine, Hypothalamus, 20.00 uur.

ZONDAG 31 DECEMBER

Fair culinair
In de Synagoge in Enschede is een fair culinair te bezoeken, met allerlei gerechten uit de Joodse keuken. Om 14.00 uur is er bovendien een rondleiding.
ZO Enschede, synagoge, 11.00 uur.

Koopzondag Hengelo
In het centrum van Hengelo mogen de winkeliers koopzondag houden van 12.00 tot 17.00 uur.
ZO Hengelo, centrum, 12.00 uur.


Koopzondag Enschede
Het is de laatste zondag van de maand en dus is er koopzondag in het centrum van Enschede.
ZO Enschede, centrum, 12.00 uur.

Koopzondag Almelo
En ook in Almelo houden de winkeliers koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.
ZO Almelo, centrum, 12.00 uur.

Kniepkerkes bakken
In Openluchtmuseum Ootmarsum worden knieperkes gebakken (nieuwjaarskoekjes) op het losse vuur. Er zijn ook midwinterhoornblazers en er worden Twentse verhalen verteld.
ZO Ootmarsum, Openluchtmuseum, 15.30 uur.

MAANDAG 1 JANUARI

Rondgang nachtwacht
Een echte traditie in Ootmarsum: de rondgang van de nachtwacht om klokslag middernacht. De nachtwacht wordt vergezeld door inwoners en stoppen onderweg om het nieuwjaarslied te zingen.
ZO Ootmarsum, centrum, 0.00 uur.

NYE Festival
Atak begint het nieuwe jaar met NYE Festival Enschede: drie feesten onder een dak. Een indoorfestival met Proud to be Goud, Kortsluiting en T Lab. Entree is 12,50 euro.
MA Enschede, Atak, 1.00 uur

Nog een NYE
Ook in het Punt wordt een NYE-festival gevierd, maar dan met feestmuziek en trance en hardstyle. Hoofdactie is de Bende van Ellende. Kaarten kosten 15 euro.
MA Vroomshoop, het Punt, 1.00 uur.

Feest in Daarle
Nieuwjaarsnacht in Daarle wordt gevierd in de feesttent op de evenementenweide, met meerdere dj's.
MA Daarle, evenementenweide, 01.00 uur.

Nieuwjaarsduik Rijssen
In het buitenbad van de Koerbelt mag iedereen een frisse duik komen nemen tijdens de nieuwejaarsduik. Meedoen kost 1 euro (tenzij je een zwemabonnement hebt).
MA Rijssen, Koerbelt, 12.00 uur.

Nieuwjaarsduik
in Oldenzaal

Ook op het Hulsbeek wordt een nieuwjaarsduik gehouden, op het Outdoor Challenge Park. Voor de deelnemers staat daarna een hottub klaar. Meedoen kost 7,50 euro en de opbrengst gaat naar een goed doel.
MA Oldenzaal, Hulsbeek P4, 13.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten