Logo thuisintwente.nl


Aangezien sanitair een specialistisch vakgebied is, komen veel mensen met technische vragen bij Bauhaus Twente. Gelukkig zijn daar Mark Kloppenburg en zijn team die antwoorden weten op alle vragen.
Aangezien sanitair een specialistisch vakgebied is, komen veel mensen met technische vragen bij Bauhaus Twente. Gelukkig zijn daar Mark Kloppenburg en zijn team die antwoorden weten op alle vragen.

Mark Kloppenburg van Bauhaus: Een technische oplossing is er áltijd

TWENTE - Vragen over sanitair? Dan ben je niet de enige. Bij Bauhaus Twente beantwoorden Mark Kloppenburg en zijn vaklieden van de afdeling sanitair veel vragen van klanten. Want sanitair is een specialistische afdeling en installatiewerk moet goed gebeuren. Met het juiste advies kan iedereen het.

Het is handig winkelen bij Bauhaus Twente. Wie zijn badkamer wil inrichten, oriënteert zich allereerst bij Badkamerland waar enorm veel keus is. Vervolgens komen de technische zaken aan bod op de afdeling sanitair. De vaklieden die er werken, geven altijd goed advies over de installaties en de benodigde producten.

De afdeling sanitair is een van de afdelingen bij Bauhaus Twente op plein Westermaat in Hengelo met de meeste koppelingen, pijpen, bochten en nog veel meer. En dan zijn er natuurlijk nog de douches, baden, wasbakken, afvoeren en alle andere dingen die erbij horen. In combinatie met Badkamerland biedt Bauhaus Twente een enorme afdeling sanitair.
Het is meteen ook de afdeling waar klanten met veel vragen komen. Want sanitair vraagt veel kennis en kunde. Vandaar dat Bauhaus veel technici in dienst heeft.

Waar stellen de klanten de meeste vragen over? "Over de afvoer," stelt teamleider Mark Kloppenburg. "Stel dat iemand na 30 jaar zijn badkamer vernieuwt, passen alle nieuwe producten dan op de bestaande afvoeren? De afmetingen kunnen net anders zijn bij de huidige modellen. En kan een inbouwreservoir voor een zwevend toilet in elke situatie worden ingebouwd? Ik kan iedereen geruststellen: er is altijd een oplossing. Zelfs als de unieke situatie zich voordoet dat we een bepaald onderdeel niet in de winkel hebben, zorgen we dat het geleverd wordt."
En dan zijn er nog de trends in badkamerland. Bad eruit, douche erin bijvoorbeeld. Dat kan met een douchebak op de maat van het oude bad, maar ook met een douche met een kleinere afmeting.
Daarnaast zijn er veel vragen over badkamerventilatie. "Dat kan met ventilatiesystemen of roosters. Er is zelfs een systeem dat helemaal stil is, de Intellivent. Vaak zetten mensen er nog een raampje bij open. Dat is een goed idee na het douchen, maar er voor of tijdens heeft geen zin. Koude lucht trekt naar binnen en vocht hecht eerder aan een koude wand, terwijl vocht sneller wegtrekt op een warme wand. Hou de ruimte dus lekker warm en zorg voor een goed ventilatiesysteem. Zet het raampje pas na het douchen open; dat is prima voor de ventilatie."

De meeste douchekoppen zijn bij Bauhaus al voorzien van een waterbespaarder. "Nog een extra bespaarder installeren heeft geen zin. Wil je water besparen? Dan zul je korter moeten douchen," lacht Kloppenburg.
De regendouches blijven populair. Bauhaus heeft verschillende lijnen van Grohe, Hansgrohe en de eigen lijn. Ze zien er prachtig uit en bieden de mogelijkheid om de stralen aan te passen. Ze worden wel gecombineerd met een handdouche, ook handig voor wie kinderen heeft.

Montageservice

Natuurlijk kan het sanitair zelf worden geïnstalleerd, maar Bauhaus biedt ook een montageservice waarbij wordt gewerkt met lokale montagebedrijven. Zo weet de klant zeker dat het past en dat het goed wordt aangesloten. Bovendien hebben de montagewerkzaamheden een garantie van 5 jaar.

Advies

Bij Bauhaus Twente is een zee aan armaturen en sanitair te vinden, van zowel vooraanstaande producenten als de eigen hoogwaardige kwaliteitsmerken. De medewerkers geven graag advies, maar wie zijn badkamer meteen professioneel door Bauhaus wil laten inbouwen, kan profiteren van de allround service.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden