De derde editie van het Kerstkorenfestival in het centrum van Almelo vindt plaats op zaterdag 23 december.
De derde editie van het Kerstkorenfestival in het centrum van Almelo vindt plaats op zaterdag 23 december.

Koren strijden om gunst van jury en van publiek in centrum Almelo

ALMELO - Welk koor weet de harten van de jury en het publiek te stelen? Die vraag staat centraal tijdens de derde editie van het Kerstkorenfestival op zaterdag 23 december in het centrum van Almelo.

Er doen twaalf koren mee die optreden op vier verschillende locaties in de Almelose binnenstad. De koren zingen kerstliedjes en liederen die passen bij de kersttijd.

De koren variëren van een smartlappenkoor tot een gelegenheidskoor dat alleen tijdens de kerstperiode optreedt. De koren komen voornamelijk uit de regio. Fanfareorkest COV Wilhelmina geeft tussendoor ook twee keer een optreden en begeleidt tevens de afsluitende samenzang van alle koren op de Koornmarkt. De andere drie locaties waar de koren optreden zijn bij het plein tegenover Talamini, de passage rondom Delifrance en Di-Lano en bij Van Olffen.

Zowel een professionele jury als een publieksjury mogen hun oordeel vellen over de kwaliteit van zangkunsten van de koren. De prijsuitreiking door burgemeester Gerritsen is om 16.15 uur op het balkon van modezaak Yvon Women's Wear op de Koornmarkt. De koren kunnen met deze competitie een bijdrage winnen voor hun clubkas.

Het Kerstkorenfestival begint om 13.00 uur. Het Kerstkorenfestival is een initiatief van Centrum Almelo Aktief.

Meer berichten