Logo thuisintwente.nl


De Twentse cabaretier Thijs Kemperink (rechts) en de Drentse goochelaar Mitch Durban. Foto: Annina Romita
De Twentse cabaretier Thijs Kemperink (rechts) en de Drentse goochelaar Mitch Durban. Foto: Annina Romita

Verbazing bij duo Thijs Kemperink en Mitch Durban

ENSCHEDE - Wat doen de Twentse cabaretier Thijs Kemperink en de Drentse goochelaar Mitch Durban samen? Overeenkomsten zijn er wel. Dat is de open monden die ze veroorzaken bij hun publiek. Bij de optredens van Kemperink gaan de monden open van het schateren, bij de goochelshows van Durban vallen de monden open van verbazing. Verschillen zijn er ook: Thijs is een klein kereltje en Mitch is een boom van een vent.


Het duo treedt op tijdens de Kerstrevue in De Kleine Willem in Enschede, dat deel uitmaakt van het decemberfestival Woar Geet 't Opan met Kesmis.

Wat Thijs en Mitch bindt, is hun vriendschap. En in de Kerstrevue delen ze het podium. Ze treden op in het tot Franse nachtclub omgebouwde theater. Er is veel te beleven in die Kerstrevue. Er is een can-can showballet onder de noemer oei-la-la De Franse zangeres Katell Chevalier zingt daar adembenemend kerstrepertoire, ze serveert wijn en ze tapt biertjes. Jan Riesewijk zorgt voor komische noten en wil best zijn zangstem afstoffen. Er is een orkest, Laurens ten Den is de gastheer en er zijn bijdragen van André Manuel of Jeffrey Spalburg. En Thijs en Mitch? Ze gaan uiteraard doen waar we ze van kennen. De een zal goochelen en de ander zal komisch wezen, daar hoeven we niet aan te twijfelen. De manier waarop Mitch goochelt is behalve van een verbazingwekkende virtuositeit ook bijzonder geestig, zegt Thijs. Gaan ze wellicht samen ook iets doen? Ze zwijgen, ze lachen alleen. Dan moet je maar komen.

De Kerstrevue vindt nog plaats op 19, 20, 21, 22 en 23 december in De Kleine Willem en begint om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop voor 17,50 euro. Zie www.wilminktheater.nl

reageer als eerste
Meer berichten