Logo thuisintwente.nl


De klassieke tonen in het Nationaal Theaterweekend komen van het Valerius Ensemble en van Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans. Samen met de Syrische klarinettist Kinan Azmeh en de lyrische pianist Jeroen van Vliet gaat Vloeimans op avontuur. Foto: Merijn Doomernik 
De klassieke tonen in het Nationaal Theaterweekend komen van het Valerius Ensemble en van Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans. Samen met de Syrische klarinettist Kinan Azmeh en de lyrische pianist Jeroen van Vliet gaat Vloeimans op avontuur. Foto: Merijn Doomernik  (Foto: Merijn Doomernik)

Let's meet in de Twentse theaters tijdens Nationaal Theaterweekend

TWENTE - Het laatste weekend van januari wordt in Nederland voor de derde keer het Nationaal Theaterweekend gehouden. Dat is misschien wel het leukste weekend van het jaar. De kaartverkoop is gestart en sinds vandaag is bekend welke voorstellingen van 25 tot en met 28 januari in de deelnemende Twentse theaters te bezoeken zijn voor maximaal 10 euro.

Muziek van weleer, klinkt altijd goed in de oren. Tijdens het Nationaal Theaterweekend kan er worden genoten van muziek van grootheden: Dire Straits door Marcel de Groot en Erwin Nyhoff, Carole King door Esther Groenenberg en Johnny Cash door Def Americans. Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister, Josee Koning zingen de liederen van Lennaert Nijgh en Erik Mesie, Henk Temming en vijf andere door de wol geverfde muzikanten spelen Nederpopklassiekers.

Er kan ook gelachen worden: Er is Brabantse gezelligheid met af en toe een uithaal van Karin Bruers in Almelo, rapper Fresku laat in Goor van zich horen met zijn one-man-show en in Enschede is er 'Cocktails & Cabaret' met Victor Luis van Es, Bart Melief en Oscar Arnold.
De zondagmiddag is gereserveerd voor de jonge bezoekers: Ze kunnen in Hengelo naar Fien & Teun, het vrolijke boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. En in Enschede naar Theater Gnaffel, die mensgrote poppen op magische wijze tot leven brengt en de humoristische en beeldende voorstelling De Worstelaar speelt.

En natuurlijk zijn er voorstellingen te zien, die niet in een hokje zijn te stoppen: In Almelo speelt Firma Mes een sciencefictionthriller verpakt als huiskamerdrama en zingt singer-songwriter Roos Blufpand met haar band Nederlandstalige liedjes die niet alleen aanstekelijk zijn, maar tevens aan het denken zetten. In Nijverdal worden vrouwelijke helden toegezongen in verschillende muziekstijlen tijdens Fiere Vrouwen. En choreografe Lonneke van Leth presenteert een verrassende dansvoorstelling mét live muziek in Schouwburg Hengelo.

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker. In Twente openen theaters in Almelo, Enschede, Goor, Haaksbergen, Hengelo, Nijverdal en Oldenzaal hun deuren. Let's meet in het theater!
Op de website www.overuit.nl/nationaaltheaterweekend.nl is het volledige aanbod in Twente te vinden. De kaartverkoop verloopt via de betreffende theaters.

reageer als eerste
Meer berichten