Logo thuisintwente.nl


Adri Karsenberg van Metropool is een fan van Frank Zappa.
Adri Karsenberg van Metropool is een fan van Frank Zappa.

Frank Zappa centraal bij Music & Movies

HENGELO - Een film of documentaire met voorafgaand en na de tijd live muziek van de hoofdpersoon: al jaren is dat het succesvolle concept van Music & Movies dat wordt gehouden door Filmhuis Hengelo en Metropool. De editie van 4 januari staat in het teken van Frank Zappa.

Zappa was een artiest die de controverse zo ongeveer aan de kont heeft hangen. Laat hem aan het woord en je weet zeker dat je voer voor discussie hebt. Een onconventionele levenskunstenaar, provocatief maar zelden beledigend. In de documentaire 'Eat That Question' komt Frank veel aan het woord en dat is genieten. "De muziek van Frank Zappa is misschien niet ieders smaak", zegt Adri Karsenberg van Metropool. "Ik ben echt wel fan van zijn werk maar ook lang niet van alles dat hij heeft uitgebracht. Maar ook als je niks met zijn muziek hebt, is deze docu toch de moeite waard. Een uitspraak als 'a mind is like a parachute, it does not work if it is not open' is natuurlijk prachtig en vanavond hoor je nog veel meer van dit soort wijsheden."

De muzikale omlijsting is vanavond zoals altijd in de vertrouwde en kundige handen van huisband The Von Trapps die zich gaan vastbijten in het omvangrijke repertoire van Frank Zappa en zijn Mothers Of Invention.

reageer als eerste
Meer berichten