Logo thuisintwente.nl


In Metropool is binnenkort Symfo Classics – The Best of Symphonic Rock te zien.
In Metropool is binnenkort Symfo Classics – The Best of Symphonic Rock te zien.

In Metropool: Symfo Classics - The Best of Symphonic Rock

HENGELO - Na een eerste reeks concerten en een reprisetour met nog meer data en grotere bezoekersaantallen is Symfo Classics - The Best of Symphonic Rock nu al een begrip in het circuit van Nederlandse popzalen. Op 23 december is de show te zien in Metropool in Hengelo.

Het zijn niet de minste muzikanten die deze avond de symfonische rockklassiekers ten gehore gaan brengen. Topvocalisten Edward Reekers en Cindy Oudshoorn (beiden ex-Kayak) en Martin van der Starre ('Woodstock the Story') zingen bekende klassiekers zoals Shine On You Crazy Diamond (Pink Floyd), Land Of Confusion (Genesis), Kayleigh (Marillion), Mr. Blue Sky (ELO), Blinded By The Light (Manfred Mann's Earth Band), School (Supertramp) en The Show Must Go On (Queen).

De vocalisten worden muzikaal begeleid door een fantastische muzikanten onder leiding van Joost Vergoossen (tweevoudig beste gitarist van de Benelux). "Onze band is een droom voor echt iedere vocalist. Ze laten ons boven onszelf uitstijgen en dat merkt het publiek ook. Het spelplezier straalt ervan af horen we vaak na afloop en dat is ook echt zo. De schatkist van de symfonische rock is enorm en het is heerlijk om al die klassiekers te kunnen spelen", zegt Reekers.

Veel van het repertoire wordt om uiteenlopende redenen niet meer live gespeeld door de originele bands en artiesten. Voor degenen die toch de live magie van de nummers willen ervaren, is dit het beste alternatief. De huidige tournee is wederom uiterst succesvol en plannen voor een derde tour zijn inmiddels in een ver gevorderd stadium.

Kaarten zijn te verkrijgen via de website van Metropool (www.metropool.nl) en de dagkassa die van dinsdag tot vrijdag is geopend van 12.30 tot 17.30 uur. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via Popeye in de Drienerstraat en de vestigingen van Primera.

reageer als eerste
Meer berichten