Logo thuisintwente.nl


Leer tekenen als Arno Kramer.
Leer tekenen als Arno Kramer.

In het Rijksmuseum Twenthe: Schepselenfestival in kerstvakantie

ENSCHEDE - In de kerstvakantie staan Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle in Enschede bol van de activiteiten. Tijdens het Schepselenfestival geven kunstenaars, schrijvers, verhalenvertellers, uitvinders en striptekenaars dagelijks workshops. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen. Alle activiteiten sluiten prachtig aan op de tentoonstellingen die in beide musea te zien zijn en zijn (bijna) helemaal gratis.

Heb je altijd al écht willen leren tekenen? In het tekenatelier midden in het museum geven kunstenaars Mirna Limon en Saskia Griepink vier verschillende lessen. In elke workshop staat een andere kunstenaar uit de tentoonstelling 'De Aard der Dingen' centraal waardoor er telkens andere motieven en tekentechnieken ontdekt worden.

Mirna Limon geeft de eerste twee workshops op 27 en 29 december van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste workshop heeft het werk van Sigrid van Woudenberg als thema. Hoe tekent zij en wat zijn haar motieven en thema's? Je leert werken met conté, houtskoolpotlood en pastelkrijt op papier. En heel belangrijk: (kneed)gum. Op 29 december (zelfde tijd) staat Arno Kramer centraal. Gezamenlijke wordt er gekeken naar de elementen die kenmerkend zijn voor zijn werken daarna maakt u een verhalende tekening met een zelf gekozen dier.

Op 3 januari staat Emmy Bergsma centraal. Docent bij haar werk is Saskia Griepink. Ook deze workshop is van 14.00 tot 16.00 uur. Emmy Bergsma is gefascineerd door kluiten zand, ontwortelde planten, ellenlange wortels en onbekende groeivormen. Er wordt getekend met pastelpotloden en wit contékrijt op donker papier en met aquarelpotloden en het allerzwartste contékrijt op wit papier. De ruwe vormen worden uitgeknipt en opnieuw gerangschikt als een collage aan de wand. Zaterdag 6 januari wordt het meditatieve werk van Kinke Kooi onderzocht in de laatste workshop van Saskia Griepink (14.00 tot 16.00 uur). Voor aanmelden e-mail naar reserveringen@rijksmuseumtwenthe.nl met vermelding van de datum van de workshop en het aantal personen (maximaal vijftien). Deze activiteit is gratis.

Op 27 en 28 december kan men de hele dag Doodle-tekenen met Jan Doodle. Op 2 januari maak je samen met Eibert Draisma een spinnen batteryeater. Baba de verhalenverteller neemt je mee op reis naar Mama Afrika met zijn verhalen op 3 januari om 13.30 en 15.15 uur. Op 5 en 6 januari leest kinderboekenschrijver Maranke Rinck voor uit haar bijzondere boeken om 12.00, 14.00 en 15.30 uur.

Het hele festivalprogramma vind je op www.rijksmuseumtwenthe.nl en www.twentsewelle.nl.

reageer als eerste
Meer berichten