Logo thuisintwente.nl


Martijn Fischer komt donderdag 7 december naar poppodium Metropool in Hengelo. Hij zingt dan nummers van André Hazes.
Martijn Fischer komt donderdag 7 december naar poppodium Metropool in Hengelo. Hij zingt dan nummers van André Hazes.

Martijn Fischer als André Hazes met een bronwatertje in Metropool

HENGELO - Martijn Fischer zit in de auto als we hem spreken. "Naar huis om mijn kleren op te halen, vanavond spelen we in Dordrecht, we zitten midden in de tour. Het gaat hartstikke goed, we groeien als band elke avond. Ik rij zelf, of mijn vriendin, die ook achtergrondzang doet." Op donderdag 7 december stelt Martijn de TomTom in op Hengelo als hij met zijn band de hits van Hazes komt zingen in Metropool.

"Mijn eerste gekochte plaatje was She's Not There van Santana'', zegt Martijn. ''Ik was nog jong maar had instinctief denk ik door dat dit toch wel goed was.''

"Lekker opzwepend", antwoordt hij op de vraag naar zijn eerste muzikale herinneringen. ''Hazes kwam pas veel later toen ik als puber dreigde te ontsporen. Ik was punk, compleet met groen haar en veiligheidsspelden door de lip. Mijn moeder besloot dat we moesten verhuizen dus togen we naar een dorp. Een buurjongetje liet me Zeg maar niets meer horen. Zo is het begonnen.''

Een terugkeer naar punk zit er niet in na de tour met Hazesrepertoire. "Ik wil zelf wel eens dingen schrijven. In 2018 heb ik er misschien tijd voor. En stel dat ik een andere artiest zou doen dan eerder iets in de soulhoek; Marvin Gaye vind ik te gek."

Op de vraag hoe seks, drugs en rock-'n-roll Martijn is, zegt hij: ''Helemaal niet! Ik drink nauwelijks, rook niet. Dan blijft alleen seks over. Toen ik André speelde in de film lieten ze speciale kruidensigaretten overkomen uit Engeland. En in de blikjes bier zat water of cola light. We deden er zelf wikkels omheen in het theater. Daar stond Hazekes op. Zag bijna niemand, en dat maakt het alleen maar leuker. Tijdens de live shows nu proost ik met een watertje. Dat is het enige moment waarop iemand wel eens boe roept", grinnikt Martijn.

Als Martijn niet werkt en wil ontspannen rijdt hij motor: een Enduro. Dat is een crossmotor met kenteken. ''Dat die ik in de woestijn van Marokko, maar ook dichter bij huis in België. En in het oosten bij jullie heb je ook mooie parcoursen. Misschien moet ik mij een keer inschrijven voor de Zwarte Cross! Als ik daar zou spelen met onze band, dan nam ik de motor in elk geval mee!"

Op de vraag of Martijn wel eens in Hengelo is geweest is het antwoord bevestigend. "Zeker, in de schouwburg. Ik ben wel benieuwd naar Metropool. Toch weer anders. We hebben echt een heel leuke club, de hele tour is een traktatie tot nu toe. Dus ik heb er zin in!"

De avond op donderdag 7 december begint om 20.30 uur en kost 22,25 euro. Zie voor meer informatie www.metropool.nl

reageer als eerste
Meer berichten