Logo thuisintwente.nl


Een deel van het werk van Otto Marseus van Schrieck detail uit Dieren bij de bosrand Palazzo Pitti Florence.
Een deel van het werk van Otto Marseus van Schrieck detail uit Dieren bij de bosrand Palazzo Pitti Florence.

Verdiep kennis met instaprondleidingen in Rijksmuseum Twenthe

ENSCHEDE - Door Rijksmuseum Twenthe: Wilt u meer weten over de tentoonstelling Otto Marseus van Schrieck en de ontdekking van de Bybel der Natuure of over de vaste collectie in De Gouden Eeuw van Twente? Rijksmuseum Twenthe biedt u verschillende mogelijkheden om uw kennis te verdiepen en allemaal helemaal gratis.

Er is bijvoorbeeld een audiotour beschikbaar voor beide tentoonstellingen, op te halen aan de balie van het museum. Deze audiotour is altijd gratis en heel eenvoudig te bedienen. De audiotour is er in het Nederlands, Duits en Engels. Daarnaast worden er elke dag van de week gratis instaprondleidingen gehouden. Bij de balie kunt u zich, op de dag van uw bezoek, inschrijven voor zo'n instaprondleiding. De rondleidingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers met een kunsthistorische achtergrond. Zij weten alles over onze collectie en de tentoonstellingen en staan altijd open voor vragen.

De instaprondleidingen door de tentoonstelling van Otto Marseus van Schrieck zijn op dinsdag en donderdag om 14.00 en op zaterdag en zondag om 15.30 uur. Leer meer over de bijzondere stillevens van Van Schrieck en de onooglijke beestjes in zijn schilderijen. Er gaat een nieuwe wereld voor u open, een wereld vol glibberige, kruipende en krioelende geminachte schepselen.

De Gouden Eeuw van Twente, de vaste collectiepresentatie, kunt u op de woensdagen en vrijdagen met een rondleider bezoeken. De aanvang is op beide dagen 14.00 uur. Wat was de invloed van de familie van Heek op de collectie van Rijksmuseum Twenthe en waarom heeft het museum zo'n prachtige collectie laat middeleeuwse kunst? U hoort er alles over tijdens de instaprondleidingen.

De rondleidingen zijn altijd met een headset en voor maximaal twintig personen. Vergeet dus niet om direct bij binnenkomst de rondleiding te reserveren want vol=vol. Op de opgegeven tijden wordt er gestart bij de entreebalie. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om u te verdiepen in al het moois dat Rijksmuseum Twenthe u presenteert. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht Otto Marseus van Schrieck. Deze speurtocht is natuurlijk ook leuk voor de ouders/begeleiders van de kinderen. Wist u dat de artisjok gewoon volksvoedsel was voordat de aardappel haar intrede deed? En herkent u alle vlinders in de schilderijen? Waar zit de Rouwmantel (ja, dat is ook een vlinder en een hele mooie)? Mocht u nog iets leuks met de kinderen willen doen? We hebben ook nog de Toffe Koffer om samen de vaste collectie te bekijken.

Meer weten over Rijksmuseum Twenthe? Zie www.rijksmuseumtwenthe.nl

reageer als eerste
Meer berichten