Logo thuisintwente.nl


Bij activiteitencentrum Het Schwarzwald in Rijssen kan een compacte antislipcursus worden gevolgd.
Bij activiteitencentrum Het Schwarzwald in Rijssen kan een compacte antislipcursus worden gevolgd.

Beheerst slippen bij Het Schwarzwald in Rijssen

RIJSSEN - Met de winter voor de deur moeten automobilisten weer rekening gaan houden met gladde wegen. Of je nu winterbanden hebt laten monteren of niet, de kans dat je in een slip terecht komt is altijd aanwezig. Bij activiteitencentrum Het Schwarzwald kun je je daarop voorbereiden. Vanaf de maand november wordt tot en met april elke zaterdag een compacte antislipcursus aangeboden.

Het Schwarzwald is in de wijde omgeving van Rijssen bekend met spraakmakende arrangementen en uitdagende activiteiten. Voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, vrijgezellenparty's en onvergetelijke bruiloften biedt Het Schwarzwald prachtige mogelijkheden inclusief heerlijk eten en drinken. In de prachtige omgeving worden activiteiten als boogschieten of een Segway bostocht aangeboden. Voor de wintermaanden voorziet men in een stukje veiligheid met de antislipcursus. "Als je in een slip terecht komt is het van levensbelang dat je weet wat je moet doen", weet Martin Hoogland van Het Schwarzwald. "In onze antislipcursus leer je omgaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de situatie. Daarmee verminder je de kans op ongelukken en letsel aanzienlijk."
De compacte cursus begint met een theoriedeel. In een half uur komen vragen over een de correcte noodstop, een goede zithouding en over- of onderstuur aan bod. "De deelnemers komen zelf ook met vragen. Vaak is men nieuwsgierig naar gebruik van koppeling of rem in geval van een slip. Ook uitwijkmanoeuvres op een glad wegdek komen in dat eerste deeltje theorie al aan bod. Na een half uur theorie gaan we naar buiten voor de praktijk. Daarvoor gebruiken we auto's van Het Schwarzwald. De deelnemers hoeven hun eigen bolides er niet aan te wagen."

Het praktijkdeel vindt plaats op de slipbaan waar met veel water de winterse gladheid wordt gesimuleerd. Nu kan de theorie van de noodstop, het uitwijken en het beheersen van de achterwielslip op de weg worden gevoeld. Na de eerste schrik blijkt dat het daadwerkelijk te leren is om uit een slip te komen. Als je de schrik en de onzekerheid van de slip op de slipbaan hebt ervaren en leren beheersen, ben je een stuk beter op gladheid voorbereid.

"Je merkt dat de antislipcursus voor de deelnemers een enorme ervaring is. Door de oefeningen in de cursus krijg je meer zekerheid over de situatie op de weg, ook als het glad is. Het is een belangrijke aanvulling op de rijlessen die iedereen al heeft gehad."
Elke zaterdag gaat er om 10.30 en 15.00 uur een cursus van start. De kosten zijn 67,50 euro per persoon. Er moet vooraf worden gereserveerd. Dat kan via 0548-518505. Een rijbewijs is verplicht.

reageer als eerste
Meer berichten