Logo thuisintwente.nl


''Hij is een paar jaartjes ouder, maar hij kan nog steeds vreselijk hard fietsen", aldus Erwijn Nijboer (rechts) over Miguel Induráin (links).
''Hij is een paar jaartjes ouder, maar hij kan nog steeds vreselijk hard fietsen", aldus Erwijn Nijboer (rechts) over Miguel Induráin (links).

Erwin Nijboer wijst de weg met fietsreizen

DENEKAMP - In het peloton kennen ze hem tot op de dag van vandaag nog altijd als 'De Butler van Indurain'. Erwin Nijboer uit Denekamp was immers jarenlang de gids van de vijfvoudig Tourwinnaar. Vanaf februari volgend jaar begint Nijboer met fietsreizen, waarbij hij wielerliefhebbers door de fraaie Portugese regio Albufeira loodst. ''Een streek die wat minder bekend is, maar schitterend is om doorheen te fietsen. In die regio wil ik mijn ervaringen en kennis van het wielermétier nu met anderen delen."

Nijboer fietste zijn carrière grotendeels in Spaanse dienst, waarbij hij vooral bij het grote publiek bekend werd omdat hij drie seizoenen voor topformatie Banesto fietste.
Daar kwam hij ooit in dienst op voorspraak van Indurain zelf. Nijboer stond bekend als begenadigd hardrijder, die bovendien als inwoner van het winderige Nederland wist wat 'waaierrijden' inhield. Zo iemand konden de Spanjaarden wel gebruiken.
Vervolgens bleek al snel dat hij een enorme klik had met Indurain. ''Hij is ook iemand die eerst de kat wat uit de boom kijkt, waarna echter al snel bleek dat hij een hele gemoedelijke en gezellige kerel is. Hij had wel Tukker kunnen zijn. Misschien dat ik het juist daarom nog altijd zo goed met hem kan vinden."
Indurain was in oktober dan ook hoogstpersoonlijk van de partij toen Nijboer voor het eerst met een groep wielerliefhebbers door Albufeira toerde. ''Hij is een paar jaartjes ouder, maar hij kan nog steeds vreselijk hard fietsen."
Vanaf februari gaat de Denekamper met 'Erwin Nijboer Cycling' regelmatig op pad met fietsliefhebbers. ''Veel andere groepsreizen gaan naar Spanje, maar ik heb heel bewust voor Albufeira gekozen. Met een van de Spaanse ploegen waarvoor ik reed, hadden we een Portugese cosponsor. Zodoende kwam ik daar ook vaak. En ontdekte ik hoe schitterend het is om er te fietsen. Uitgestrekte zandstranden, schilderachtige vissersdorpjes. Het heuvelachtige binnenland met het indrukwekkende Monchique-gebergte vlak achter de kust. Maar vooral ook heel goed asfalt. En niet onbelangrijk: als je de plekjes weet, kom je in sommige gebieden je amper een auto tegen. Wel zo prettig met het oog op de veiligheid. Deze regio is dan ook bij uitstek geschikt om te fietsen en te genieten. ''In februari kun je perfect de eerste kilometers maken en daarmee een goede basis leggen voor de rest van het seizoen." Omdat hij liefst niet met al te grote groepen op pad wil, roept Nijboer kandidaten op om zich nu alvast aan te melden.

Voor meer informatie en aanmeldingen bel met 06-15037032 of kijk op www.erwinnijboer.com

reageer als eerste
Meer berichten