Logo thuisintwente.nl


Collega’s Mark Kloppenburg en Maarten Hofstede beantwoorden alle vragen van de klanten bij Bauhaus, hoe technisch de vragen ook zijn. Het zijn niet voor niets vaklieden.
Collega’s Mark Kloppenburg en Maarten Hofstede beantwoorden alle vragen van de klanten bij Bauhaus, hoe technisch de vragen ook zijn. Het zijn niet voor niets vaklieden. (Foto: Debby Koehorst)

Bauhaus: Zo zit je er deze winter warmpjes bij

TWENTE - Een lastig onderwerp voor veel consumenten is verwarming. Kies je voor enkel centrale verwarming of is een kachel een goede toevoeging? En hoe technisch moet je zijn om zoiets te installeren? Met het juiste advies is het snel te berekenen én te installeren.

Het is de afdeling binnen Bauhaus in Hengelo waar veel technische vragen worden gesteld: de afdeling verwarmen. Radiatoren, houtkachel, pelletkachels en alle technische benodigdheden staan netjes en overzichtelijk uitgestald.

"Een walhalla voor klanten en ZZP'ers," lacht Mark Kloppenburg. De 33-jarige teamleider uit Enschede verwelkomt ze beide bij Bauhaus. "Vaklieden komen hier uitgebreid winkelen. We hebben dan ook alles wat ze nodig hebben voor het aansluiten van radiatoren, in alle maten en varianten."


Voor de consument zonder technische achtergrond is het wat lastiger. "Zoveel keus, zoveel mogelijkheden, maar wat is voor hen de beste oplossing? Zij komen vaak voor advies en dat geven we graag."

Allereerst de radiatoren. Daarvoor hebben de professionals van Bauhaus de afmetingen van de ruimte waar de verwarming komt, nodig. Vervolgens wordt via een rekenmodel bepaald hoeveel wattage nodig is om de ruimte te verwarmen. "Daarnaast is het type ruimte belangrijk, net zoals de grootte van de beschikbare plek waar de radiator komt. Vervolgens wordt het kiezen: welk model vinden ze mooi, wat past bij de ruimte? Wordt het een traditionele compactradiator of toch een vlakke plateauradiator? Tot slot is er de montageservice van Bauhaus. Wie wil, kan het plaatsen van verwarming helemaal uitbesteden."

Een radiator is natuurlijk praktisch, maar veel mensen zijn op zoek naar extra sfeer in huis. "Snap ik helemaal," aldus Kloppenburg die thuis zelf stookt met hout. "Het heeft iets gezelligs, zo'n knapperend vuur. Bovendien perfect voor de overgang naar koudere dagen. De verwarming hoeft nog niet in alle ruimtes aan, maar een beetje behaaglijkheid in de avonduren is gewenst. Dan is een houtkachel een mooie aanvulling. Of een pelletkachel; een prachtig nieuw product in het assortiment."
Een houtkachel heeft veel voordelen. Geen stookkosten, wel sfeer en een behaaglijke warmte. Het installeren ervan is best specialistisch werk. Pijpen en bochten, en moeten die dubbel- of enkelwandig? "Vertellen we je allemaal in de winkel. Er is ook veel vraag naar houtkachels voor buiten trouwens. Mooi onder de veranda. Een leuke manier om de gezelligheid van binnen door te trekken naar buiten en het verlengt de seizoenen."
En dan de pelletkachel. Die wordt deze week geïntroduceerd door Bauhaus.

De pelletkachel is duurzaam en geeft een steady vlam. Het is een elektronische houtkachel met zeer geavanceerde techniek, voorzien van een display. De pellets zijn heel betaalbaar.

Er is bovendien een subsidie van 500 euro beschikbaar voor wie een pelletkachel aanschaft. Het subsidieformulier ligt klaar in de winkel.

reageer als eerste
Meer berichten