Netwerkevent De ZP'er draait door 'leerzaam, maar vooral heel leuk'
Logo thuisintwente.nl


Dagvoorzitter Petra Noordhuis ondersteunt Harm Edens op woensdag 11 oktober bij De ZP'er draait door, hét netwerkevent voor zp'ers en mkk'ers. Plaats van handeling is Prismare in Enschede. Foto: Chantal Knoef
Dagvoorzitter Petra Noordhuis ondersteunt Harm Edens op woensdag 11 oktober bij De ZP'er draait door, hét netwerkevent voor zp'ers en mkk'ers. Plaats van handeling is Prismare in Enschede. Foto: Chantal Knoef (Foto: Chantal Knoef)

Netwerkevent De ZP'er draait door 'leerzaam, maar vooral heel leuk'

ENSCHEDE - Ze noemt zichzelf een import-Tukker en wil nooit meer weg uit het mooie Twente. Als nieuwkomer in de regio kent ze als geen ander het belang van netwerken. En van een feestje is ze ook niet vies. Daarom zei ze volmondig 'ja' op de vraag van ONE Twente (hét netwerk van zelfstandig professionals) om dagvoorzitter te worden op het event De ZP'er draait door op woensdag 11 oktober in Prismare in Enschede.

Petra Noordhuis (tekstschrijver en dagvoorzitter van haar bedrijf Tekst en de rest): "Natuurlijk! Ik draag de Twentse ondernemers een warm hart toe en er is niets leukers dan met wat humor en pittige vragen mensen aan het denken te zetten. Daarbij ben ik graag advocaat van de duivel en ik schuw het ook niet om de gevestigde orde een beetje op te schudden. Als ondernemer moet je kritisch en creatief denken om je te blijven onderscheiden in een ondernemersklimaat dat heel snel verandert. En daar help ik - op mijn manier - natuurlijk graag een handje bij."

Volgens Noordhuis komt het gunnen van een opdracht aan iemand in je netwerk voort uit een wederzijdse klik. "En die ontstaat echt niet na het opdreunen van je elevatorpitch en het in de maag splitsen van een visitekaartje of pen met opdruk. Persoonlijk vind ik het veel leuker als iemand vertelt over wat hem bezighoudt. Het gaat mij om die bevlogenheid, die wil ik zien. En ik wil mooie verhalen horen. Die maken dat ik me mensen herinner die ik tijdens netwerkbijeenkomsten ontmoet. En dát is volgens mij het doel van netwerken, dat je een herinnering creëert."

Écht contact maken, dat ziet Noordhuis dus als de kracht van netwerken. "Door elkaar vaker te zien kun je elkaar inspireren, kun je groeien en je toegevoegde waarde laten zien. De ZP'er draait door staat ook in het teken van die zichtbaarheid en het delen van ervaringen. Harm Edens, die ik een export-Tukker noem, interviewt een aantal inspirerende Twentse ondernemers, die ieder op hun eigen manier doorgedraaid zijn. De ondernemers in de zaal kunnen hen ook vragen hoe zij dat voor elkaar kregen. Leerzaam dus, maar vooral heel leuk."

Tijdens het netwerkevent is er volop gelegenheid om andere ondernemers te spreken, net als tijdens het walking dinner door Roombeek. "Ik ken Roombeek in eerste instantie als de wijk die door de vuurwerkramp verwoest werd. Maar na de herbouw is het een levendige en wereldse wijk geworden, met een verrassende architectuur. Mede door het fraaie uiterlijk is er een wijk vol creatieve en innovatieve zakelijke bedrijvigheid ontstaan. Ik hoop dat veel ondernemers dat op 11 oktober zien.''

Aanmelden voor De ZP'er draait door: www.one-twente.nl/zp

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden