Logo thuisintwente.nl


Muziekfestival Popcorn wordt zaterdag letterlijk midden in de maïs gehouden. Hoofdact is O’G3NE, daarnaast muziek van Btrix en Ivar. Foto: Robin Kamphuis
Muziekfestival Popcorn wordt zaterdag letterlijk midden in de maïs gehouden. Hoofdact is O’G3NE, daarnaast muziek van Btrix en Ivar. Foto: Robin Kamphuis

De Grote Twentse Weekenagenda: 8, 9 en 10 september

TWENTE - Wat is er in het weekend van vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september te doen in ons Twente?

VRIJDAG 8 SEPTEMBER

Festival Gogbot
Tot en met zondag is Gogbot te bezoeken, het jaarlijkse multimediafestival met veel audiovisueel spektakel, exposities, workshops, lezingen, muziek en live acts. Tweehonderd deelnemers op tien locaties behandelen het thema Intergalagtic. Zie ook gogbot.nl.
VRIJ/ZA/ZO Enschede, 10.00 uur.

Kermis in Almelo
Het Rembrandtveld wordt omgetoverd tot een groot reizend pretpark met attracties voor jong en oud.
VRIJ/ZA/ZO Almelo, Rembrandtveld, 12.00 uur.

Keunefeesten
Holten geniet van veel muziek en activiteiten tijdens de Keunefeesten, met onder meer the Dirty Daddies op vrijdag, het Keuneschieten, meedeinfestijn en Baby Blue op zaterdag en Boh Foi Toch en the Euro's op zondag.
VRIJ/ZA/ZO Holten, Kalfstermansweide, 13.30 uur.

Bruisend Nijverdal
Veel te doen tijdens Bruisend Nijverdal. Met vrijdag de Nijverdalse pubquiz en Vangrail, zaterdag Rave van Fortuin en Divas of Dance en zondag de Nijverdalse familiedag met O'G3ne, Rondald mc Donald, brocante- en boekenmarkt.
VRIJ/ZA/ZO Nijverdal, centrum, 14.00 uur.


StraattheaterPlus
Nationale en internationale artiesten verrassen het publiek met buitentheateracts tijdens StraattheaterPlus. Naast het professionele programma van Kunsten op Straat is er ook veel ruimte voor culturele verenigingen uit Wierden op de sport- en cultuurmarkt.
VRIJ Wierden, centrum, 16.00 uur.

Circus Renz Berlin
Circus Renz Berlin komt met een vernieuwd programma vol acts van internationale artiesten en veel dieren naar Enschede. Er zijn meerdere voorstellingen tot en met 17 september.
VRIJ/ZA/ZO Enschede, Diekmanterrein, 17.00 uur.


De Vijvervrijdag
Tijdens de Vijvervrijdag klinkt vanaf de vijvers van het Roombeek muziek van shantykoor Wrakhout en vocal group Half Past Nine. Publiek kijkt gratis toe vanaf de kant.
VRIJ Enschede, Roombeek, 19.30 uur.

Vooruitboeren
Vooruitboeren in Twente is een erfgoedshow waarin aan de hand van verhalen, foto's en film een beeld wordt geschetst van de veranderen in de landbouw sinds de jaren '50. Het multimediale spektakel speelt zich af in een leegstaande ligboxenstal. Daarnaast klinkt er streektaalmuziek op erve Teussink (Lossersedijk 16). De entree is gratis.
VRIJ De Lutte, erve Teussink, 19.30 uur.

Kunstlezing Wolvecamp
Naar aanleiding van de tentoonstelling Wolvecamp & De Weerd-Geestdrift (in Rijkmuseum Twenthe) wordt een lezing gegeven over kunstenaar Theo Wolvecamp door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis. De entree is 5 euro.
VRIJ Borne, kulturhus, 20.00 uur.

Racoon is uitverkocht
Helaas, geen kaarten meer voor het Metropool openluchtconcert van Racoon. Uitverkocht.
VRIJ Hertme, openluchttheater, 20.00 uur.

ZATERDAG 9 SEPTEMBER

Najaarswandeltocht
De Loslopers Najaarswandeltocht zamelt geld in voor Voedselbank Losser. Er zijn routes van 5 en 10 kilometer (starten tussen 9.00 en 14.00 uur), 15 en 20 kilometer (8.30 tot 11.00 uur) en 25 en 30 kilometer (8.00 tot 10.00 uur). Meedoen kost 3,50 euro.
ZA Losser, Lossers Voetcomfort, 8.00 uur.

Weerselose Markt
Natuurlijk weer te geopend van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.


Open dagen Floralia
Floraria zorgt voor een goed gevuld programma tijdens de open dagen met een streekmarkt, stands met bloemschikarrangementen, vogel- en voederhuisjes, fuchsia's en vooral veel bloemen. Ook is de tuin en bloemenshow te bezoeken. De entree is gratis.
ZA/ZO Borne, Twickelerblokweg 8, 10.00 uur.

Provençaalse markt
De eeuwenoude Stiftskerk is tijdens Open Monumentendag open voor publiek en er wordt een Provençaalse markt gehouden. Er zijn allerlei handgemaakte artikelen, brocante, boeken en kunstuitingen te vinden op de markt en er is een Franse kindertuin vol activiteiten.
ZA Weerselo, het Stift, 10.00 uur.

Lonneker Molen open
Tijdens Open Monumentendag is de Lonneker Molen geopend. Er is een diapresentatie, de molenaar geeft uitleg en de authentieke molenwinkel is open.
ZA Lonneker, molen, 10.00 uur.

Open dag Snowise
Snowise Sports houdt zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur open dag in het ski- en snowboardcentrum (Deurningerstraat 22). Dan wordt ook de tweede skibaan in gebruik genomen.
ZA/ZO Deurningen, Snowise, 10.00 uur.

Overijsselse molendag
De officiële opening van de Overijsselse Molendag vindt plaats bij de watermolen van het Singraven. Ook de Molens in Denekamp, Tilligte en Lattrop zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.
ZA Denekamp, Singraven, 10.00 uur.

Loat oe Zien Festival
Muziek, dans, ambachten, sport, volkskunst en een kidsplace zijn de ingrediënten van het Loat oe Zien Festival op het erf van boerderij Dekker (Twistveenweg 13). De entree is gratis.
ZA Westerhaar, boerderij Dekker, 10.00 uur.

Monumentendag Almelo
Kerken, musea, de monumentale molen en huize Almelo zijn te bezoeken tijdens Open Monumentendag van 11.00 tot 16.00 uur.
ZA Almelo, 11.00 uur.

Triatlon Vroomshoop
Het is weer tijd voor de jaarlijkse triatlon in Vroomshoop. Deelnemers hebben keus uit een kwart en een achtste triatlon en de jeugdtriatlon.
ZA Vroomshoop, Hammerweg, 11.30 uur.

Monumentaal Oldenzaal
Zaterdag en zondag zijn allerlei monumentale Oldenzaalse locaties te bezoeken tijdens Open Monumentendag zoals de Plechelmusbasiliek, Hofkerk, de Hofnar, de Pelgrim en het Palthehuis.
ZA/ZO Oldenzaal, centrum, 12.00 uur.

Kunsten op Straat
Het centrum van Almelo wordt omgetoverd tot een groot openluchttheater want Kunsten op Straat is op bezoek. Er is ook koopzondag.
ZA/ZO Almelo, centrum, 12.00 uur.

Concert on Wheels
Niels Geuzebroek geeft het startsein van het theaterseizoen van ZINiN met zijn voorstelling Concert on Wheels. Daarna klinkt de muziek van het Nijverdalse duo Sundown. Te bezoeken op het grasveld aan de Grotestraat. De entree is gratis.
ZA Nijverdal, ZINiN, 13.30 uur.

Leukst hond gezocht
Niet alleen rashonden zijn welkom tijdens de zomershow, er is ook een verkiezing van de leukste hond van Rijssen en omstreken. Meedoen kost 7,50 euro per hond.
ZA Rijssen, Koerbelt, 14.00 uur.

Feest in de maïs
Muziekfestival Popcorn wordt letterlijk midden in de maïs gehouden. Hoofdact is O'G3NE, daarnaast ook muziek van band Btrix en feestdj Ivar.
ZA Lattrop, Breemorsweg, 19.00 uur.

Dave naar Preston
Dave Roelvink is te gast bij Preston Palace tijdens de all-inclusiveavond.
De entree is 47,50 euro. Dat is inclusief de buffetten, drankjes, indoorkermis en spelfaciliteiten.
ZA Almelo, Preston Palace, 20.00 uur.

Nena open air
Waarom Nena al sinds de eighties een topartiest is, laat ze horen tijdens Metropool Open Air. Alle hits komen voorbij in een gelikte show. Kaarten kosten 42 euro.
ZA Hertme, Openluchttheater, 20.00 uur.

Cabarestival
Het programma van het Cabarestival wordt gevuld door cabaretiers, comedians en singer/songwriters op vreemde locaties. Onder hen ook Marios die in de sixties en seventies de ongekroonde koning van het absurdistisch goochelen was. Kaarten kosten 15 euro.
ZA Boekelo, Verborgen Theater, 20.00 uur.

Crescendo: Space
Muziekvereniging Semper Crescendo bestaat 125 jaar en speciaal daarvoor komt het Orkest van de Koninklijke luchtmacht met de 'Spaceshow' naar Oldenzaal. De entree is 10 euro.
ZA Oldenzaal, sporthal de Kolk, 20.00 uur.

Reizend stamcafé
Folk, feestnummers en ballades: Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten tijdens zijn voorstelling 'Het reizend Stamcafé'. Kaarten kosten 22,50 euro.
ZA Losser, openluchttheater, 20.00 uur.

Geen Motherfuckers
André Manuel, Ernest Beuving en Thijs Kemperink pleiten voor de derde keer voor een Twentse republiek in hun 'Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers' (deel 3, Wir sind Wieder Da). Kaarten kosten 12,50 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN, 20.00 uur.

Film in openlucht
Filmhuis Oldenzaal presenteert de muzikale documentaire Big Easy Express in de tuin van stadsbrouwerij de Bombazijn. Het is de verfilming van de treinreis van Mumford and Sons, Edward Sharpe and the Magnetic Zeros en Old Crow Medicine Show. De entree is gratis.
ZA Oldenzaal, Bombazijntuin, 21.00 uur.

ZONDAG 10 SEPTEMBER

Euregio grensmarkt
Tijdens de Euregio Grensmarkt worden allerlei spullen verkocht, van nieuw tot tweedehands. Entree is gratis.
ZO Buurse, Hollandmarkt, 9.00 uur.

Dag van het paard
De Dag van het Paard kent een concours, een strodorp met allerlei kramen en veel kinderactiviteiten. De samengestelde wedstrijd bestaat uit dressuur, springen en cross.
ZO Buurse, PVC, 9.30 uur.

50 jaar LosserHof
De LosserHof bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd met een feestweek die duurt tot en met zaterdag. Er zijn allerlei festiviteiten. Vandaag is de aftrap met de opening van de kunstwandelroute en muziekmiddag. Dinsdag is er veel muziek, donderdag kermis, vrijdag een reünie en zaterdag het slotfeest met familiemiddag.
ZA Losser, Losserhof, 10.00 uur.

Kunst en streek
Maak kennis met producten uit de streek en creativiteit van kunstenaars uit de buurt tijdens buitenmarkt 'Kunst en streekproducten'.
ZO Nijverdal, buitencentrum Sallandse Heuvelrug, 10.30 uur.

Regionale Logtocht
Motorrijders worden uitgenodigd voor de Logtocht, een motortocht langs Motorstop Denekamp (eetcafé Eigenwijs), eetcafé Bij Guus in Losser en café de Stam in Almelo. Starten kan bij de cafés. Meedoen kost 12,50 euro, inclusief barbecue.
ZO Eigenwijs, Bij Guus, de Stam, 11.00 uur.

Oogstfeest bij de molen
Bij de Lonneker Molen wordt het jaarlijkse oogstfeest gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn kraampjes, allerlei activiteiten en optredens.
ZO Lonneker, Molen, 11.00 uur.

Weerselose Markt
Het is de tweede zondag van de maand en dus is er een Weerselose Markt van 12.00 tot 17.00 uur. Er is een extra fotografie- en kunstmarkt.
ZO Weerselo, Weerselose Markt, 12.00 uur.


Modespektakel Hengelo
De imposante 600 meter lange catwalk wordt weer uitgelegd in het centrum van Hengelo tijdens het Modespektakel. Ook geven de Eendracht en Excelsior concerten op het Schouwburgplein.
ZO Hengelo, centrum, 12.00 uur.

Orkest in de open lucht
Het Orkest van het Oosten presenteert een openluchtconcert met als speciale gast Sjors van der Panne. Ze brengen toegankelijk klassiek orkestrepertoire en Nederlandstalige chansons. Kaarten kosten 59 euro inclusief high wine.
ZO De Lutte, Wilmersberg, 13.30 uur.


Korenfestival
Van klassiek tot pop, van barbershop tot gospel: tijdens het Kühlkamp Korenfestival klinkt zang van negen koren. De entree is 7 euro.
ZO Losser, Openluchttheater, 13.30 uur.

Teckelrennen
Er wordt gerend in verschillende hondenleeftijdsklassen tijdens het traditionele Teckelrennen.
ZO Deurningen, restaurant Siemerink, 14.00 uur.

Op stap met boswachter
Excursie van Natuurmonumenten op de Sprengenberg. Reserveren: natuurmonumenten.nl/agenda.
ZO Haarle, Sprengenberg, 14.00 uur.


Opening SKA
Stichting Kamermuziek Almelo opent het seizoen met een concert van Dominic Seldis en James Pearson. Helaas, uitverkocht.
ZO Almelo, Hof 88, 14.30 uur.

Singelloop Enschede
De Singelloop Enschede kent verschillende afstanden: 5 Engelse mijlen voor bedrijven en liefhebbers, 1 mijl voor kinderen en de dubbele mijl.
ZO Enschede, Volkspark, 12.15 uur.

Vibrations
JL Revival Orchestra presenteert het theaterconcert 'Vibrations'. De zeventien professionele muzikanten houden de kenmerkende James Last-sound in stand en laten veel bekende werken van hem horen. De entree is 19,50 euro.
ZO Borne, Kulturhus, 15.00 en 20.00 uur.

Folk in het park
Het Beeklustpark is het toneel voor een middag Irish folk met Fin M'Coul.
ZO Almelo, Beeklustpark, 15.00 uur.

Muziek en sfeer
Tijdens de eerste uitvoering van het veertiende seizoen Muziek en Sfeer klinken fijnzinnige klanken van Mozart, gebracht door mezzosopraan Valeria Boermistrova en organist Henk Linker. Entree is een vrije gift.
ZO Almelo, Georgiusbasiliek, 15.30 uur.

Muziek in basiliek
De gerenommeerde Tsjechische musici Ramon Patocka en Silvia Jezkova geven een kamermuziekconcert in de Lambertusbasiliek. De entree is 15 euro.
ZO Hengelo, Lambertusbasiliek, 17.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten