Logo thuisintwente.nl


Bij Hof Espelo is het heerlijk klimmen en klauteren voor kinderen.
Bij Hof Espelo is het heerlijk klimmen en klauteren voor kinderen.

Wie gaat mee op ontdekkingstocht door het bos?

ENSCHEDE - ''Ga mee op ontdekkingstocht door het bos van Hof Espelo op woensdag 13 september. Tijdens deze kinderactiviteit staan bomen centraal. We gaan boommonsters maken, maar ook bladvormen raden en we doen leuke spelletjes als boompje verwisselen. 'Wie weet komen we zelfs nog wel witte wiev'n tegen'', aldus Landschap Overijssel, de organisator van de middag die duurt van 14.30 tot 16.30 uur.

De middag is leuk en leerzaam voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Aanmelden is niet nodig.

Landschap Overijssel: ''Met behulp van klei mogen kinderen bomen hun eigen gezicht geven. Welk monster schuilt er in een beuk of den? Eentje met naalden als haren, of nootjes als ogen? Als je er niet op let, lijkt het wel alsof alle bomen hetzelfde zijn. Maar als je beter gaat kijken, ontdek je hoeveel soorten er wel niet zijn! Dat elke soort z'n eigen blad heeft, ontdekken kinderen deze middag. Deze en andere spelletjes doen we tijdens de kindermiddag op Hof Espelo. Tip: trek stevige schoenen aan en warme kleren.''
informatie
Het startpunt van de kindermiddag is bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo aan de Weerseloseweg 259 Enschede. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De bijdrage voor de activiteit is 2,50 euro per kind. Graag vooraf contant voldoen.

Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

reageer als eerste
Meer berichten