Logo thuisintwente.nl


Tijdens American Tukkerday draait het om auto's, motoren, trucks en muziek. Foto: Rikkert Harink/Tubantia
Tijdens American Tukkerday draait het om auto's, motoren, trucks en muziek. Foto: Rikkert Harink/Tubantia

Vroomshoop: American Tukkerday

VROOMSHOOP - Vroomshoop staat vrijdag 1 en zaterdag 2 september in het teken van de veertiende editie van de American Tukkerday, met een programma vol Amerikaanse auto's, motoren, trucks en veel livemuziek.

Vrijdagavond is er live muziek in de trailer. Vanaf 21.00 uur zal een live-optreden worden verzorgd door Old Time Hayride. Dit duo is een van de weinige duo's in het Europese bluegrasscircuit. The Dirty Denims treedt op met punk- en hardrock vanaf 23.00 uur.

Zaterdag begint om 10.00 uur de American Tukkerday met diverse activiteiten. In samenwerking met enkele leden van schietvereniging De Vrijheid kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.30 uur zien wat zwartkruit-duelschieten is. Bij 'Fast Draw Shooting' gaat het erom sneller dan de tegenstander een wapen uit een holster te trekken, te richten en te schieten. Er wordt geschoten met losse flodders op ballonnen.

Op zaterdag 2 september vanaf 13.00 uur is het tijd voor Pro Wrestling Showdown. Ook zijn er diverse stands met American goodies, car- en bikeparts, kleding en accessoires en modelauto's. Verder geven een tattoo-artist, een pinstripe-artist en een barber acte de présence en kunnen kinderen zich vermaken met een springkussen, schminken, kidstattoo en een kleurwedstrijd.

Zaterdag zullen bands de gehele dag optredens verzorgen. Dat begint om 12.00 uur met Cigarbox Henri & Friends. Om 15.00 uur is het de beurt aan 4000 Miles from Memphis. Om 18.00 uur brengt The Tumblin' Gogo's muziek in een mix van rock-'n-roll, rockabilly en powerbilly. Vanaf 23.00 uur treedt Phoenix op.

Zie www.americantukkerday.nl

reageer als eerste
Meer berichten