Logo thuisintwente.nl


Tijdens de open bedrijven dag op Bedrijvenpark Twentekanaal in Hengelo kunnen bezoekers zaterdag 16 september onder meer bij Thales binnenkijken. Toma Tudor/Tubantia
Tijdens de open bedrijven dag op Bedrijvenpark Twentekanaal in Hengelo kunnen bezoekers zaterdag 16 september onder meer bij Thales binnenkijken. Toma Tudor/Tubantia

Bedrijvenpark Twentekanaal pakt uit met tweede open dag

HENGELO - Voor de tweede keer openen bedrijvendag op bedrijvenpark Twentekanaal hun deuren. En dat doen ze op zaterdag 16 september tussen 10.00 en 17.00.

''Het is een unieke kans om te zien wat er zoal op Bedrijvenpark Twentekanaal allemaal gebeurt. En niet alleen van de grond: tegen geringe vergoeding kunnen bezoekers met een helikopter Hengelo van boven bekijken'', aldus de organisator BIT (Belangenvereniging Bedrijvenpark Twentekanaal) over de open dag.

Tijdens de vorige open bedrijvendag mochten de deelnemende bedrijven ruim twintigduizend bezoekers verwelkomen. Relaties, medewerkers en hun familieleden, omwonenden, scholieren en studenten en overige bezoekers lieten zich uitgebreid voorlichten en rondleiden. Door zowel de deelnemende bedrijven als de bezoekers werd de dag als zeer geslaagd ervaren, voor herhaling vatbaar. Tevens viert de vereniging haar 25-jarig bestaan.

BIT hoopt met de open bedrijvendag het aantal bezoekers van 2012 te evenaren, zo niet te overtreffen, ''teneinde de diversiteit aan duurzame bedrijvigheid op het terrein te kunnen etaleren''.

BIT: ''De ervaring leert dat veel bedrijven op het terrein bij het grote publiek niet bekend zijn. De bedrijven zijn immers niet altijd vrij toegankelijk. Wij hopen dat hier verandering in komt met de open bedrijvendag. Dan is een deel van het terrein open voor publiek en kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van de deelnemende bedrijven. Hierom heen wordt er op het terrein ook nog van alles georganiseerd voor jong en oud.''

Bezoekers kunnen kennismaken met activiteiten rondom het kanaal, de industrie, dienstverlening, de autobranche. Bij HKS Metals wordt getoond hoe ijzer, metalen en elektronica duurzaam gerecycled worden. In de nieuwe fabriek van Stork Thermeq is te zien hoe ketels, ontgassers en branders worden gemaakt. Wat er allemaal komt er kijken bij laden en lossen op het kanaal is te ontdekken bij de Zandmij Twenthe. Een pakje besteld via internet? Post NL toont de afhandeling. Bij Brok Interieurbouw is te zien hoe maatwerk interieurs worden ontwikkeld en geproduceerd. Maar ook Thales opent haar deuren.'' Voor de exclusieve tour kunnen mensen zich aanmelden via www.thalesopendag.nl.

Gedurende de dag rijden verschillende hop-on-hop-off bussen rond om bezoekers te vervoeren. Werkplein Twente rijdt rond met een rode dubbeldekbus en is aanwezig met een stand op het centrale plein bij de Makro. En tegen een geringe vergoeding kunnen bezoekers met een helikopter het terrein van boven bekijken.

BIT is de belangenvereniging op het bedrijvenpark Twentekanaal en telt 220 leden. Op het bedrijvenpark zijn 350 bedrijven gevestigd waar dagelijks tienduizend mensen werken. Daarmee levert het bedrijvenpark een belangrijk aandeel van de werkgelegenheid in Hengelo en de regio. Het terrein is het grootste bedrijventerrein in Twente.

reageer als eerste
Meer berichten