Logo thuisintwente.nl


Foto's: Movie Park Germany
Foto's: Movie Park Germany
e-mail en win

Win jij kaarten voor MoviePark Germany?

BOTTROP - De nieuwe achtbaan van MoviePark Germany in Bottrop is met lovende reacties ontvangen. De achtbaan heeft de naam 'Triple-Launch-Coaster Star Trek: Operation Enterprise' gekregen.

Er zijn iconische ruimtes, die veel bezoekers uit Star Trek - The Next Generation zullen herkennen. Holodeck, transporterruimte en de commandobrug zijn hier de highlights. Als finale wacht een rit in de achtbaan, waarvan de lay-out talrijke inversies, afwisselende baanelementen en de in Europa unieke om 180 graden gedraaide halfpipe omvat.

MoviePark Germany ligt in Bottrop en trekt elk jaar heel veel bezoekers uit Twente.

Bijzonder was ook de opening van de achtbaan door niemand minder dan Star-Trek-ster Marina Sirtis. De actrice was net als de bezoekers die al een ritje hebben gemaakt zichtbaar onder de indruk van de origineelgetrouwe coulissen uit de The Next Generation-serie. "Als Councelor Deanna Troi heeft zij aan de zijde van captain Jean-Luc Picard in Star Trek - The Next Generation talloze avonturen en missies met de U.S.S. Enterprise meegemaakt", vertelt bedrijfsleider Thorsten Backhaus.

De nieuwe achtbaan is een mijlpaal voor de toekomstige ontwikkeling en koers van Duitslands grootste film- en pretpark. ''Star Trek: Operation Enterprise is met een investeringssom van in de dubbelcijferige miljoenen de grootste op zichzelf staande investering van het park", geeft Backhaus de omvang aan. ''Met CBS Consumer Products is een licentiegever gevonden die met enthousiasme, creativiteit en ideeën het project daadkrachtig ondersteund hebben. Nauwe afstemming in wekelijkse telefoonconferenties en bezoeken ter plekke waren noodzakelijk om het hoge kwaliteitsniveau te bereiken dat beide partijen zich ten doel hadden gesteld."

Hierdoor zijn iconische ruimtes ontstaan, die veel bezoekers uit Star Trek - The Next Generation zullen herkennen "Holodeck, transporterruimte en de commandobrug zijn hier de absolute highlights", aldus Backhaus. Als finale wacht de bezoekers een rit in de achtbaan, waarvan de lay-out talrijke inversies, afwisselende baanelementen en de in Europa unieke om 180 graden gedraaide halfpipe omvat.

Ster-actrice Martina Sirtis toonde zich onder de indruk van de nieuwe themawereld die in Movie Park Germany is ontstaan. "Ik voel me op de brug meteen thuis", zegt ze met een lach. "Ik heb al vele Star Trek-attracties gezien over de hele wereld, maar deze hier is met afstand de beste. Zelfs beter dan in Las Vegas", maakt ze een vergelijking. Nog eventjes proefzitten in haar stoel op de brug mocht ter afsluiting natuurlijk niet ontbreken.

Meer informatie over de attractie is te vinden onder www.operation-enterprise.nl

MAAK KANS OP KAARTEN

De redactie van Thuis in Twente mag liefst twaalf vrijkaarten verloten voor een bezoek aan Movie Park Germany om ook eens kennis te maken met deze achtbaan die en mijlpaal is voor de toekomstige ontwikkeling en koers van Duitslands grootste film- en pretpark. Kans maken op twee van de twaalf vrijkaarten? Stuur dan een e-mail naar thuisintwente@persgroep.nl en zet in het onderwerpveld 'MoviePark'. Vergeet niet uw naam, adres en e-mailadres te vermelden.

3 reacties
Meer berichten