Logo thuisintwente.nl


Open dag brandweer Twente zaterdag in Tubbergen

TUBBERGEN - Brandweer Twente houdt zaterdag 1 juli van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Tubbergen aan de Reutummerweg 6.

"Op zaterdag 1 juli zetten we de deuren open voor het grote publiek en organiseren we een open dag. Onze vrijwillige brandweermensen zijn trots op onze kazerne en willen dit graag aan iedereen laten zien", aldus Brian Wissink, kazernecoördinator Tubbergen.

In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties, zoals vlam in de pan en brand in een wasdroger. ''Je kunt zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval en bij een incident met gevaarlijke stoffen. Kruip in de huid van de brandweer en bezoek de zogeheten rooktent, en leer hoe je veilig kunt vluchten. Verder geeft de brandweer advies over brandveiligheid bij u thuis.''
Tevens zijn diverse specialistische voertuigen en nieuwe voertuigen uit de regio te bewonderen, zoals een redvoertuig (autoladder) en hulpverleningsvoertuig.

Op de open dag is ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk spel, waarbij ze zelf kunnen blussen. Verder ontbreekt een springkussen niet en worden ballonnen uitgedeeld. Kinderen kunnen zich laten schminken en een brandweerselfie maken.

reageer als eerste
Meer berichten