Een 'schaamtevolle' voorstelling
Logo thuisintwente.nl


Foto:

Een 'schaamtevolle' voorstelling

Almelo - Schijtlevel: de game of shame. Zes talentvolle jonge acteurs van de Podiumacademie van ROC van Twente spelen een educatieve voorstelling over schaamte. Voor middelbare scholen en mbo’s in heel Nederland. De speelperiode is tot 22 januari 2021.

(Redactie)

Schaamte. We hebben er allemaal mee te maken. Maar wat is het, waar schamen we ons stiekem allemaal voor en waar is dat dan eigenlijk voor nodig? Zes acteurs, studenten aan de Podiumacademie van ROC van Twente, zijn geselecteerd voor het ontwikkelen van een educatieve theatervoorstelling. Onder regie van theatermaker Nadieh Tigchelaar hebben zij het thema onderzocht en schreven zij een ‘schaamtevolle’ voorstelling. Het project startte in augustus met onderzoek naar het thema en de doelgroep. Van hieruit ontwikkelden de acteurs de voorstelling en een volledig educatief programma.

Het hele project wordt gesubsidieerd door de Leonardus Stichting en ROC van Twente, die een samenwerking zijn aangegaan om jongeren in Twente via educatief theater kennis te laten maken met sociaal-maatschappelijke thema’s. De voorstelling kan geboekt worden tot 22 januari 2021.

De voorstelling
‘Schijtlevel’ is een educatieve voorstelling vol ongemakkelijke situaties, sterke verhalen en oprechte vriendschap. Het is speciaal geschreven voor leerlingen van middelbare scholen (14+) en eerstejaars mbo studenten. In wisselende cast spelen de acteurs het verhaal van drie vrienden die via een app strijden om wie het meeste durft. De app stelt hen vragen over schaamtevolle onderwerpen. Als ze schijt hebben, en de vraag beantwoorden, gaan ze een level omhoog. Als ze dat niet doen, raken ze alle punten kwijt.

De app is een hit, iedereen op school speelt mee. De druk is dus hoog. Hoe ver zullen ze gaan? Het stuk bestaat uit grote, kleine, grappige, serieuze en persoonlijke verhalen over schaamte, vertelt door de spelers.

Educatie
De voorstelling ‘Schijtlevel’ is leerzaam, herkenbaar en verbindend. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de spelers zelf. In het nagesprek tussen de spelers en het publiek krijgen de toeschouwers de kans om hun mening en schaamtevolle ervaringen met elkaar uit te wisselen. Naast de voorstelling kan een workshop geboekt worden, ontwikkeld en gegeven door de spelers zelf. Deze workshop bestaat uit spellen en opdrachten over het thema. Minder tijd op school? Bij de boeking ontvangt de docent een lesbrief met handige tips voor extra informatie en opdrachten rond het thema schaamte. Het educatief project sluit aan bij vakken als mentoruren, ckv, drama filosofie, maatschappijleer en Nederlands.

Corona-proof
De voorstelling is ontwikkeld om op anderhalve meter afstand gespeeld te kunnen worden. Ook tijdens corona is de voorstelling dus veilig te boeken. Het stuk kan gespeeld worden in klaslokalen of een andere locatie op jouw school.

Wil je meer informatie? Mail naar: schijtlevel@gmail.com of neem een kijkje op de site:

schijtlevel.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden