José en Ina komen in actie
Logo thuisintwente.nl


<p>Jos&eacute; Martijn (links) en Ina Eertink met enkele stukken die gemaakt zijn in het kader van de actie nieuwbouw. (Foto: Leo Polhuijs)</p>

José Martijn (links) en Ina Eertink met enkele stukken die gemaakt zijn in het kader van de actie nieuwbouw. (Foto: Leo Polhuijs)

José en Ina komen in actie

Enter - Babynestjes, vlaggen, bijtringen... het zijn allemaal zelfgemaakte artikelen die José Martijn en Ina Eertink verkopen om een bijdrage te leveren aan de nieuwbouw bij de Hervormde kerk in Enter. Een deel van de artikelen maken ze zelf, maar ook anderen kunnen hun creativiteit botvieren.

(Door Leo Polhuijs)

De opbrengt van de actie is bedoeld voor het kerkelijk centrum dat in Enter vlakbij de kerk moet komen en het oude moet vervangen. ‘’Hiervoor is natuurlijk veel geld nodig,’’ zegt Ina. ‘’Begin dit jaar zocht ik naar mogelijkheden om financieel bij te dragen door zelf artikelen te gaan haken of breien. Die zouden dan verkocht kunnen worden op de jaarlijkse Ganzenmarkt en Kerkpleinmarkt.

Oproep op Facebook
Het laatstgenoemde evenement is speciaal bedoeld om geld bij elkaar te krijgen voor de nieuwbouw. Maar door corona gingen de markten niet door. Ik plaatste vervolgens een oproep op Facebook.’’

Leuke actie
José, die in Rijssen woont maar in Enter naar de kerk gaat, zag Ina’s oproep en legde contact. ‘’Ik vond het een leuke actie. Ik deel mijn hobby, naaien, met Ina. Mensen die iets willen kopen, plaatsen een bestelling en na gemiddeld een week of twee, drie hebben ze het gevraagde in huis. We zijn begonnen met baby-artikelen maar daar zijn andere spullen bijgekomen, zoals vlaggen. De spullen die we verkopen, moeten wel van deze tijd zijn, dus niet iets dat al lang uit de mode is. Nee, mondkapjes maken we niet.”

Met het Sinterklaasfeest in aantocht is het ook leuk om iets voor 5 december te bestellen, bijvoorbeeld het poppennestje voor jonge poppenmoeders. Ook is het mogelijk om een voorkeur aan te geven voor een bepaalde kleur, maar dan moet je wel op tijd bestellen.’’

Schilderij
Ina: ‘’Iedereen die creatief is, oud of jong, man of vrouw, en ook graag wil bijdragen aan de nieuwbouw van de kerk, kan meedoen. Het hoeft trouwens niet te gaan om naaien of haken. Als iemand bijvoorbeeld graag schildert, kan hij ook een schilderij aanbieden.

We vinden het ook belangrijk dat de aangeboden spullen betaalbaar zijn. Ook mensen met een dunnere portemonnee moeten iets kunnen bestellen.”

Wie helpt mee?
“Op dit moment zijn José en ik samen met een oude mevrouw van negentig jaar actief, maar we kunnen nog best wat mensen gebruiken. Het leuke van deze actie is dat je je gewoon ‘s avonds thuis in je eigen tempo op de bank iets moois kunt maken.’’

De creatieve vrouwen hebben inmiddels na aftrek van de kosten enkele honderden euro’s bij elkaar gehaald. ‘’Een streefbedrag hebben we niet, maar we willen natuurlijk wel zoveel mogelijk geld ophalen,’’ lacht José. “Elke euro is meegenomen.”

Informatie
Informatie en bestellen: uit-liefde-gemaakt.wixsite.com/enter en facebookpagina www.facebook.com/Uit-liefde-gemaakt-113916470336355.

Bellen met Ina Eertink kan ook: telefoon 06-23568784.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden