Logo thuisintwente.nl


Foto: Suus' FotoSjop

Column Mirella Jellema: Het schuiffestijn

Column Mirella Jellema: Het schuiffestijn

“Je zult het wel rustig hebben, nu de theaters dicht zitten?” Een vraag die ik regelmatig gesteld krijg. En het antwoord is: nee. De inhoud van mijn werk is wel veranderd en het is niet zo druk als tijdens een ‘normaal theaterseizoen’, maar rustig is het niet. Ken jij die schuifpuzzels nog van vroeger? Waarbij je één leeg veld hebt en door steeds een blokje naar dat lege veld te schuiven, je andere blokjes op hun plek krijgt? En dat als ieder blokje op de juiste plek ligt er dan een afbeelding zichtbaar wordt? Zo voelt het programmeren op dit moment een beetje.

Eind augustus hebben we het theaterprogramma van het najaar gepresenteerd en van de 20 voorstellingen hebben er inmiddels welgeteld 2 plaatsgevonden. En voor wie mijn columns regelmatig leest; het toneelstuk met Eric Corton was er daar één van. Geluksmomentje in the pocket! In oktober konden er geen voorstellingen plaatsvinden vanwege de gedeeltelijke lockdown en na de laatste persconferentie gaan ook de voorstellingen van november uit de planning. Maar die voorstellingen zijn gemaakt om gezien te worden, dus annuleren is in (of juist uit) principe geen optie.

Maar waar verplaatsen we het naartoe? Wanneer mogen we weer? En wanneer is er plek? De agenda van het voorjaar is namelijk ook al goed gevuld. Het grote schuiffestijn is weer begonnen. En het vergt misschien wat geduld en soms frustratie; uiteindelijk wordt dat totaalplaatje zichtbaar! Nu de theaters dicht zitten, zit ik wel meer ‘s avonds op de bank. En ik gun mezelf de tijd om naar talentenjachten en muziekprogramma’s te kijken op tv. Want stel je voor: misschien zit er wel een pareltje tussen om naar Nijverdal te halen! En ik kan je verklappen; de eerste boeking, naar aanleiding van Holland’s Got Talent, is een feit. Wie? Dat lezen jullie op een later moment. Want misschien moet daar ook nog wel weer mee geschoven worden en belandt dat plan als een proppapier in de prullenbak…

Mirella Jellema is o.a. programmeur bij ZINiN Nijverdal en schrijft onregelmatig een column.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten