Logo thuisintwente.nl


<p>(Foto: Communicatie Concordia)</p>

(Foto: Communicatie Concordia)

Lonneke Dort in Vestzaktheater

Enschede - Allemaal of niemand, de tweede avondvullende voorstelling van cabaretier Lonneke Dort, is 24 oktober te zien in het Vestzaktheater. Dort won in 2017 de AKF Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. De vakjury schreef over haar:

‘Er klopt iets niet aan deze vrouw. En als er iets niet klopt, wordt het boeiend. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet zichzelf er steeds spannend mee te houden.Deze vrouw, die haar publiek naar haar hand kan zetten in een meezinger met een foute tekst, hoort thuis op een podium.’

Lonneke maakte een reis van tien maanden. Het is in Nieuw-Zeeland dat ze, tijdens deze solo reis, een ultiem gevoel van vrijheid ervaart. Wandelend over het zuidereiland vraagt ze zich af waar ze straks voor terug gaat.

Waar is ze eigenlijk voor terug gekomen? Zes lock-downs? Gehannes met knuffelen met je moeder? Waarom zijn ervaringen voor veel mensen meer waard als ze het kunnen delen? En waarom word je in Nederland nooit met een graafmachine in een zwembad gegooid?

In Allemaal of niemand heeft Dort het over haar natuurlijke neiging om zich af te zonderen terwijl ze er tegelijkertijd naar verlangt deel uit te maken van een groter geheel. Een nieuw programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en geestige observaties van de cabaretier met een gezonde dosis bluf.

Allemaal of niemand is twee keer per avond te zien, uiteraard in een volledig corona-proof theater.

Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via de website van het Vestzaktheater à € 12,50 per persoon. In verband met de maatregelen vanwege Covid-19 is er maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden