Logo thuisintwente.nl


<p>(Foto: Samenquizzen.nl)</p>

(Foto: Samenquizzen.nl)

Online 'samenquizzen' met app

Almelo - Met ‘Samenquizzen.nl’ denkt de Almelose ondernemer en softwareontwikkelaar Stefan Dijkstra (26) dé oplossing te hebben gevonden voor gezellig samen online quizzen.

(Redactie)

“De meeste app’s laten de gebruiker, na het downloaden ervan, meerdere stappen doorlopen voordat hij ermee aan de slag kan. “Bijkomend nadeel,” is volgens ondernemer en softwareontwikkelaar Stefan Dijkstra (26 jaar), “dat je alléén speelt via de app. Samenquizzen.nl is de eerste applicatie waarmee tot dertig mensen tegelijk kunnen deelnemen aan één quiz.

“Vrienden zeiden: hé Stefan, bedenk eens een goede app”

Het ontvangen van de tussenstanden van jou en je medespelers, maakt meedoen extra spannend. En wil je elkaar zien tijdens het quizzen, combineer de app dan eenvoudig met Teams, Skype, Facetime of Zoom.” Zoals vaak met briljante ideeën, ontstaan deze uit ergernis. “In coronatijd, toen iedereen meer thuis was, vroegen vrienden: hé Stefan, bedenk jij eens een goede quiz-app zodat we tegen elkaar kunnen spelen.” De thema’s binnen de app variëren van algemeen tot pubquiz met muziek gerelateerde vragen. Zoals verwacht, blinkt ook de speluitleg van op www.Samenquizzen.nl uit qua eenvoud.


Hoe werkt de quiz-app?
Het idee achter Samenquizzen.nl is simpel volgens Dijkstra. “Binnen een vriendengroep, koop je als ‘quizmaster’ één kaartje. Kies een thema, deel de quiz-link met de andere spelers en klaar ben je. Hoogste tijd om gezellig samen te quizzen”, lacht de Almelose ondernemer. “Of je voorkeur nou uitgaat naar tablet, smartphone of laptop; Samenquizzen werkt altijd en overal.” Hij ontwikkelde de applicatie Samenquizzen.nl binnen zijn softwarebedrijf Tajriba. “We voeren regelmatig pilots uit op basis van ideeën die ontstaan in de praktijk. Gelet op het succes van Samenquizzen.nl tot nu toe, verwachten we dat dit een blijvertje is.”


Wat is er zo anders aan deze quiz-app?
“Het gemak waarmee je een quiz start en deelt maakt deze app uniek”, stelt Dijkstra. “Je hoeft niet allemaal afzonderlijk een app te downloaden en ingewikkelde accounts met privégegevens aan te maken. Alleen de quizmaster koopt een kaartje. Je vrienden hoeven zich dus niet aan te melden en hun persoonsgegevens vrij te geven. En ja, privacy was een belangrijk punt bij de ontwikkeling. Ik ben ook trots op het feit de gezellige sfeer die de app uitstraalt en muziek die het bevat.”


Zijn jullie al uit ontwikkeld?
“Nee, we zijn bezig om alle suggesties en vragen die deelnemers ons mailen te verwerken. Ook denken we erover om een moeilijkheidsgraad toe voegen. Hoe meer deelnemers gebruik maken van de quiz-app, hoe beter deze online dienst gaat worden. Uiteindelijk gaan we ervoor om iedereen een leuke avond te bezorgen. Of het nou je collega’s, vrienden of gezinsleden zijn. Even wat anders dan series kijken op de bank!”

Meer weten over Samenquizzen?
stel je vraag per e-mail via info@samenquizzen.nl of ga naar de website:

samenquizzen.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden