Logo thuisintwente.nl


<p>JB Meijers schreef onder meer het nummer Calm after the Storm van de Common Linnets, met zijn solotournee &#39;Deltaboy&#39; komt hij naar Stadstheater de Bond, (Foto: Laura Besch)</p>

JB Meijers schreef onder meer het nummer Calm after the Storm van de Common Linnets, met zijn solotournee 'Deltaboy' komt hij naar Stadstheater de Bond, (Foto: Laura Besch)

JB Meijers presenteert Deltaboy

JB Meijers is één van Nederlands bekendste muzikanten. Het grote publiek leerde hem kennen als lid van The Common Linnets en De Dijk. Hij speelde en produceerde jarenlang met bands als Acda en De Munnik, Go Back To The Zoo, Frank Boeijen, Bløf, Solomon Burke, Peter Maffay en vele, vele anderen. Op vrijdag 9 oktober komt hij met zijn solo-tournee Deltaboy naar Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

(Mirella Jellema)

Als je aan Oldenzaal denkt, wat komt er dan het eerste in je op?
Dan denk ik aan Twente; ik ken Oldenzaal eigenlijk niet zo heel goed, maar ik ben heel vaak in Enschede, Hengelo en Almelo geweest. Slecht antwoord natuurlijk, maar de warme gevoelens voor de regio zijn er wel degelijk. Toen ik 16 jaar oud was, was mijn eerste optreden buiten de regio waar ik vandaan kom, (Zeeuws) Vlaanderen, in het oude Metropool in Hengelo. Later heb ik veel in de regio gespeeld met De Dijk en ben ik ook regelmatig op de koffie geweest bij Ilse De Lange’s moeder. Dus ja, een band is er zeker! En ik zal ook nooit de keren vergeten dat ik met Herman Finkers muziek heb gemaakt. Wat een fijne, warme man is dat!

Wat kunnen mensen verwachten als ze jouw show bezoeken?
Een redelijk autobiografisch verhaal waar soms de waarheid enigszins versierd wordt door mijn hersenspinsels, uiteraard vergezeld van de nodige muziek! Maar toen ik aan deze show begon had ik geen idee dat ik zo goed slap kon ouwehoeren, haha! Nee, het is deels een muzikale reis door mijn wereld en deels een ode aan mijn roots; dat gewortelde gevoel is iets waar veel mensen zich in kunnen herkennen. Ik ben natuurlijk ook maar een onzeker iemand die maar wat probeert, maar de vorige tour werd heel enthousiast ontvangen door de bezoekers. Ik hoop dat het deze keer ook weer zo zal zijn!

Hoe bereid jij je voor op een optreden?
Ik speel meestal gitaar in de kleedkamer en hoewel ik echt een mensenmens ben, ben ik graag een half uurtje alleen. Soms drink ik een glaasje wijn, soms niet, maar de gitaar is er altijd. Daarnaast doe ik wat stemoefeningen of zing een liedje. Het is best gek om helemaal alleen te zijn wat dat betreft. Je vraagt je altijd weer af hoe de respons van het publiek is, he. Het publiek is het allerbelangrijkste van een optreden! Je wil natuurlijk het beste geven, maar het is ook zaak ontspannen te zijn; niemand heeft zin om een kaartje te kopen voor iemand die met buikpijn op het podium staat. Hoe zouden collega’s jou beschrijven als ze maar 3 woorden mochten gebruiken Een lekker ding, haha. Nee, geen idee. Ik kan alleen maar hopen wat ze denken. Mijn wens zou zijn “hij is zichzelf”.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou.
Ik ben divemaster. Dat is Engels voor duikmeester. Duiken is een van de meest geweldige dingen die ik naast de kunsten doe. Het is ontspannend en als je een mooie plek hebt met prachtig onderwaterleven besef je hoe wild de natuur kan zijn. 

De voorstelling
Deltaboy van JB Meijers is te bezoeken op vrijdag 9 oktober om 19.30 uur en 21.15 uur in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten 22,50 euro (inclusiefconsumptie) en zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa en via stadstheaterdebond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden