Column Rick Escher: De Mening
Logo thuisintwente.nl


Column Rick Escher: De Mening

Column Rick Escher: De mening

Je mening geven was nog nooit zo makkelijk. Open een account op een willekeurig social media platform, volg de lokale krant, kroeg of poppodium en je bent er klaar voor.

De meningen buitelen over elkaar heen onder een gemiddeld nieuwsbericht. Een bericht over een marktplein? Je hebt gemiddeld een uur nodig om alle commentaren te lezen. Een bericht over een nieuwe bondscoach? Ik snap niet dat de KNVB nog zoekt want kijk onder het bericht en je hebt minstens 82 nieuwe bondscoaches gevonden.

Als ik op de foto boven mijn stukkies ineens getooid zou zijn met een paars geverfde krulsnor en een permanentje dan zijn er minimaal 10 personen iets van vinden. Zou ik over straat lopen met paarse gezichtsbeharing dan krijg ik wellicht enkele meewarige blikken maar niemand zal er iets over zeggen.

In Hertme hebben we Snelle geboekt. Dat is een rapper, best weel een goede ook nog eens. De eerste commentaren onder de aankondiging? “Vind ik niks aan.” en een brakende emoticon. De emoticon is ideaal voor mensen met veel meningen en weinig woordenschat.

Ik vind het altijd een beetje treurig. Waarom geef je je mening over iets waar je toch al niks mee hebt maar dat door anderen wel leuk wordt gevonden? Een mening koppelen aan je persoonlijke, in jouw ogen superieure smaak en die ook nog eens spuien is misschien wel de meest onzinnige bezigheid van de toetsenbordheld. Maar dat is dan mijn mening he.

In het tweede weekend van september hebben we verdeeld over drie dagen 3 shows: van Nielson, Racoon en dus Snelle. De kaarten voor alle shows, die geheel Coronaproof zijn, gaan hard maar op moment van schrijven heeft Snelle er het meest verkocht.

Dat is geen mening maar een feit trouwens. Mocht je over bovenstaand stukje een mening hebben, reageren kan natuurlijk online. Maar het hoeft dus niet.

Rick Escher is marketeer bij poppodium Metropool en schrijft elke twee weken een column

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden