Logo thuisintwente.nl


<p>Karin Bloemen is een van de grote namen van het nieuwe theaterseizoen van Theaterhotel Almelo (Foto: Nick Ormondt)</p>

Karin Bloemen is een van de grote namen van het nieuwe theaterseizoen van Theaterhotel Almelo (Foto: Nick Ormondt)

Theaterhotel: 'LIVE is leuker'

Almelo - Theaterhotel Almelo is blij te kunnen melden dat zij, zij het met een aangepaste capaciteit, haar theaterdeuren binnenkort weer opent. Na een tijd van een donkere zaal, stille kleedkamers en een verlaten foyer als gevolg van de coronacrisis, gaat het bedrijf in september van start met een nieuw theaterseizoen. De kaartverkoop is reeds op maandag 31 augustus gestart.

(door de redactie)

Seizoen 20-21 wordt in de huidige tijd natuurlijk anders dan normaal, maar zeker niet minder interessant. Samen met vele creatieve theaterproducenten werken zij nu volop aan een bijzonder en origineel theaterprogramma 20-21, zodat gasten weer kunnen genieten van theater. “We staan te popelen om onze theaterdeuren weer te openen en kijken ernaar uit weer theatergasten te ontvangen”, aldus Esther Hammink (red. directeur Theaterhotel)


Wat verandert er?
Seizoen 20-21 wordt in tweeën ‘gehakt’, wat betekent dat het Theaterhotel nu start met de bekendmaking en kaartverkoop van voorstellingen die plaatsvinden van september t/m december. De tweede helft van het seizoen gaat op een later moment in de verkoop. Daarover maken de podia en producenten waarschijnlijk in oktober nieuwe afspraken. De invulling van de decembermaand is nog niet geheel afgerond, daarnaast zal het Theaterhotel gedurende het seizoen zeker proberen mooie voorstellingen bij te boeken. Houd u daarvoor de website en social media in de gaten.


Beperkte zaalcapaciteit
De zaalcapaciteit zal, afhankelijk van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen, aangepast zijn. Esther legt uit: “In de theaterzaal geldt met ingang van het nieuwe seizoen in verband met de 1,5 meter maatregelen een maximum zaalcapaciteit van 230 bezoekers, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden. Een enorm verschil met onze normale hoeveelheid van 820 stoelen. De capaciteit per voorstelling is daardoor beperkt. Om zoveel mogelijk gasten te bedienen, wordt een groot aantal voorstellingen twee keer op een avond gespeeld. Bij voorstellingen waar dit het geval is, zien mensen dan ook twee aanvangstijden staan.”

Wat blijft hetzelfde?
Het nieuwe seizoen zit weer vol prachtige theatervoorstellingen! Artiesten zijn supergemotiveerd om na lange tijd weer live voor publiek op te kunnen treden en je ziet dat ze ongekende creativiteit gebruiken om te kunnen spelen. Zo slaan diverse grote namen een nieuwe weg in door ‘kleiner’ te spelen en ontstaan er daarnaast zelfs verrassend veel nieuwe, op deze tijd gemaakte voorstellingen. Esther vervolgt: “Een avond theater moet ontspannen zijn; dat vinden we erg belangrijk. Wij zorgen ervoor dat onze gasten, ondanks de geldende maatregelen, een zo veilig en aangenaam mogelijk theaterbezoek beleven.”


Een kleine greep uit het seizoen: LIVE in Almelo, Karin Bloemen. Ze gaat helemaal ‘old skool’ voor de muziek, haar eerste grote liefde. Terug in Almelo, Veldhuis & Kemper. Geen opsmuk, weinig toeters, nauwelijks bellen, maar zonder meer Veldhuis & Kemper. Tukker Thijs Kemperink maakte met zijn laatste programma ook naam in de rest van Nederland. Met Twentse nuchterheid, grote vertelkracht en daverende lachsalvo’s overtuigt hij stad voor stad en dorp voor dorp.

theaterhotel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden