Logo thuisintwente.nl


<p>(Foto: Promotiefoto Macbeth)</p>

(Foto: Promotiefoto Macbeth)

'Tour de Twente' met Macbeth

Oldenzaal - De succesvolle voorstelling Macbeth toert deze nazomer coronaproof door Twente. Shakespeare zoals het bedoeld is: toegankelijk, meeslepend, confronterend, volhumor. Een grote vertelling in een intieme bewerking, juist in deze ‘afstandelijke’ tijden. Een tijdloos verhaal over een held in zijn onomkeerbare bloedige strijd om de macht. Op meeslepende wijze spelen vier mannen alle rollen en brengen de prachtige taal van Shakespeare tot leven in het Duits, Nederlands, Engels en … ‘ne betke Twents! Wij spraken met Laurens ten Den, acteur en initiatiefnemer.

(door Mirella Jellema)

Laurens, als jij aan Twente denkt, wat komt er dan het eerste in je op?
“Miene vrouw Christine. Door haar ben ik hier. Ik kom weliswaar uit de Twentse gemeente Hellendoorn, maar uit het Sallandse dorp Haarle, aan de andere kant van de bult. Verder ben ik, door mijn vak te blijven uitoefenen in de regio, nog meer van de streektaal gaan houden. In de taal herken je het landschap, de cultuur, de mensen en hun aard.”

Wat kunnen mensen verwachten als ze Macbeth bezoeken?
“Een goed verhaal. Eeuwenoud, maar o zo actueel. Met humor, eigenzinnigheid en aanstekelijke energie verteld door vier mannen die alle rollen spelen. Een beetje kennis van de Duitse taal is wel fijn, mijn drie collega’s komen uit Duitsland. Maar ook zij zijn meertalig hoor. Het is wonderlijk hoe goed het werkt om de grens tussen de talen weg te halen. We wisselen net zo makkelijk van taal als van rol, alles wordt een en dezelfde meeslepende vertelling.”

Hoe bereid jij je voor op een optreden? Heb je een bepaald ritueel?
“Nee hoor, samen opbouwen, samen eten, samen het publiek ontvangen en dan geconcentreerd maar ontspannen het verhaal over het voetlicht brengen. (Jahaa, we gebruiken op deze Tour de Twente ‘ouderwets’ voetlicht.”

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou.
“Net dat ene ding wou ik graag voor intimi behouden.”

Als je een koekje zou zijn…welk koekje is dat dan en waarom?
“Gewoon lekker en intens.”

‘Een goed verhaal maar o zo actueel’


Vul aan: ‘Ik nodig je uit voor deze show want…
“Iej doot oezelf te kort a’j nich komt! Jan H. Sturmius Becker, Christian Cadenbach, Marcell Kaiser en ik staan te springen om Shakespeare te spelen op mooie plekken in de buitenlucht voor een klein publiek.”

Voorstelling bezoeken
KING’S MEN speelt Macbeth is nog te zien op donderdag 3 september in Fleringen (Havezathe Herinckhave), op vrijdag 4 september in De Lutte (Erve Beverborg) en op zaterdag 5 september in Oldenzaal (Kalheupinkpark). Het publiek zit in een ruime setting aan bistro-tafeltjes. Kaarten kosten € 22,50 per stuk. Een picknickpakket met drank naar keuze en Twentse Tapas is bij te boeken voor € 12,50. Kaartverkoop loopt via Stadstheater DeBond in Oldenzaal:

stadstheaterdebond.nl

of 0541 53 63 00

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden