Logo thuisintwente.nl
  • Alles
  • (3)
    Theater
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Muziek

Jubileumtentoonstelling Kunsthal Hof 88

dinsdag 25 februari 13:30 - 17:00 uur

Vrijwilligers zijn er in geslaagd vijftien jaar achtereen toonaangevende tentoonstellingen te organiseren in Kunsthal Hof 88. De organisatie, stichting Indigo, viert dit heuglijke feit met een jubileumtentoonstelling.

Zondag 12 januari 2020 om 15.00 uur is de opening in Kunsthal Hof 88, Elisabethhof 6 in Almelo. Deze wordt verricht door Jan Martin van Rees, wethouder voor cultuur van de gemeente Almelo. Muziek is van Johan Bijkerk (piano) en Sem Tanate (zang).

Wie jarig is trakteert

Wie jarig is trakteert. En dat doet de organisatie van Kunsthal Hof 88 met een speciale jubileumtentoonstelling: 15 jaar,15 kunstenaars. In de afgelopen jaren zijn tentoonstellingen gehouden met regionale, landelijke en soms internationale kunst. Uit de honderden exposanten zijn vijftien kunstenaars hiertoe opnieuw uitgenodigd. Alle vrijwilligers dachten mee. De kunstcommissie maakte de selectie. De geselecteerde kunstenaars uit die vijftien jaar tonen allen meerdere werken die na hun eerder exposeren in Kunsthal Hof 88 zijn ontstaan. Vaak juist heel recente werken, want de ontwikkelingen staan natuurlijk niet stil. Samen geven ze een actueel beeld van verdere groei, vanuit vijftien jaar tentoonstellingsbeleid.

Kunsthal Hof 88

Toen de gemeente in 2004 geen andere middelen meer beschikbaar stelde voor de instandhouding van Kunsthal Hof 88, nam stichting Indigo de organisatie over. Zij kon met instemming van de gemeente over de tentoonstellingsruimte beschikken. Vanaf die tijd draait Kunsthal Hof 88 met alleen vrijwilligers, sponsors en donateurs. Met elkaar is men in staat prachtige exposities samen te stellen. Gratis toegankelijk, zodat iedereen van kunst kan genieten. Uit de reacties van het per jaar toegenomen aantal bezoekers blijkt de waardering voor de kunst, de locatie en de organisatie.

Kunst en nog zoveel meer ….

Kunsthal Hof 88 wil een aansprekend podium zijn voor hedendaagse kunst. Dat wil zij realiseren door naast de exposities ook andere activiteiten te organiseren die raakvlakken hebben met kunst. Zo bezochten jaarlijks 1.000 basisschoolleerlingen Kunsthal Hof 88 met ‘Kinderen Kijken Kunst’. Naast de 76 tentoonstellingen vonden lezingen en gesprekken over kunst plaats, zoals ‘In gesprek met de kunstenaar’. De komende jaren wil de organisatie daar verdere stappen in maken. De belangrijkste drijfveer blijft echter dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De openingstijden van Kunsthal Hof 88 zijn elke middag van 13.30 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. De toegang is gratis.

In Kunsthal Hof 88 worden toonaangevende tentoonstellingen gehouden met werk van internationale, landelijke en regionale kunstenaars. Er is een intensieve samenwerking met Museum De Fundatie. Een keer per jaar toont Kunsthal Hof 88 prominent werk uit dit museum.

Stichting Indigo bestaat voor 100% uit vrijwilligers en is afhankelijk van donaties. Belangrijkste drijfveer voor de organisatie is dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn.

deel deze activiteit

Locatie

Kunsthal Hof 88
Aadorp
Elisabethhof 6
7607zd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden