Logo thuisintwente.nl
  • Alles
  • (1)
    Theater

Geschiedenis van de Jazz

vrijdag 27 maart 10:00 - 12:00 uur

Mr. Tibor Elferink, docent ArtEZ, bespreekt in 6 colleges de geschiedenis van de jazz. De theoretische uiteenzetting wordt telkens op een toegankelijke manier geïllustreerd aan de hand van luistervoorbeelden en suggesties. U maakt kennis met (de kenmerken van) jazz en u doet genre- en repertoirekennis op. Doelgroep: iedereen die kennis wil maken met jazz.Specifieke voorkennis op het gebied van jazz is allerminst een vereiste.

De theoretische uiteenzetting wordt telkens op een toegankelijke manier geïllustreerd aan de hand van luistervoorbeelden en suggesties (luisteratuur).

Tijdens de colleges zal er aandacht zijn voor diverse sociaal maatschappelijke thema's die een rol spelen in de ontwikkeling en perceptie van jazz, zoals slavernij, racisme, de opkomst van de burgerrechtenbeweging, het ontstaan van de tienercultuur en de introductie van de radio. Maar natuurlijk is er ook veelvuldig aandacht voor de grootheden uit de jazz zoals Miles Davis, Duke Ellington, John Coltrane, Billie Holiday en Charlie Parker. Wat maakt hen zo kenmerkend en wat was hun rol binnen de ontwikkeling van de jazz.

We sluiten de reeks af met een korte gezamenlijke proeve van bekwaamheid, waarin u aan de hand van enkele geluidsfragmenten zult merken dat uw kennis op het gebied van jazz zienderogen is toegenomen. Als klap op de vuurpijl gaan we samen swingen en met de vingers knippen op de 2e en de 4e tel tijdens een bezoek aan een live jazz concert. (De kosten voor het concertkaartje worden door de docent separaat in rekening gebracht).

Locatie: Bibliotheek Pijpenstraat

Informatie en aanmelding: www.u3l.nl 06-81495887 (werkdagen 10:00 - 12:00 uur)


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Enschede
Enschede
Pijpenstraat 15
7511gm


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.
 


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden