• Alles
  • (1)
    Evenement

Authentiek Zenboeddhisme in Twente

zaterdag 15 september 9:00 t/m 16:00 uur

Je kunt om uiteenlopende redenen gemotiveerd zijn om zen te beoefenen. De gemene deler is misschien de wens om te ontdekken wat - te midden van de kakofonie van ons dagelijks leven - er écht toe doet!

Robert Doin Sensei, monnik en erkend zenleraar van Zen River, zal aan de hand van een zentekst vertellen over de essentie van Boeddhisme en de praktische beoefening daarvan. Robert heeft een achtergrond als natuurkundige, software engineer en concertpianist. In 2004 besloot hij om het roer om te gooien en werd voltijds zenstudent bij Zen River. Sinds januari 2014 is Robert formeel erkend als zenleraar (Sensei) en gerechtigd om zen onderricht geven en de traditie van Zen River door te geven.

Tijdens de dag is er ook veel gelegenheid voor Zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie), en 's middags is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek me de leraar (daisan). De ochtend of dag is bedoeld voor zowel beginners als meer gevorderde meditatiebeoefenaars en verder voor iedere belangstellende die inspiratie wil opdoen en praktische instructie wil ontvangen.

Locatie: de dansende Os, Schalkburgerstraat 28 in Hengelo.

Meer info en opgave via www.zenintwente.nl


deel deze activiteit

Locatie

Dansende Os
Hengelo
Schalkburgerstraat 28