• Alles
  • (1)
    Evenement

Expositie Ode aan Berry en Janny Brugman

zaterdag 15 september 13:30 - 17:00 uur

In Kunsthal Hof 88 is van 9 september tot en met 14 oktober 2018 de grote overzichtstentoonstelling met werk van het gerenommeerde Almelose kunstenaarsechtpaar Berry Brugman (1915-1996) en Janny Brugman- de Vries (1918-2006). De toegang is gratis.

Officiële opening Brugmanjaar

Zondag 9 september om 15.00 uur opent gastpresentator Marcel van Dijk in de Theaterzaal Hof 88 de tentoonstelling. Dit is meteen ook de officiële opening van het Brugman-evenement. Initiatiefnemer Jan van der Kolk presenteert dan zijn boek over het echtpaar en overhandigt het eerste exemplaar aan burgemeester Arjen Gerritsen. Daphne van ’t Erve zorgt voor de muziek.

De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting De Brugman Collectie en maakt deel uit van het Brugmanevenement. De stichting bracht onlangs het oeuvre van het echtpaar in kaart. In 2018 is het 100 jaar geleden dat Janny Brugman-de Vries werd geboren. Tijdens het Burgmanevenement zijn op meerdere locaties in Almelo activiteiten. Zie voor meer informatie https://www.jrvanderkolk.nl/de-brugman-collectie/

Met meer dan 70 kunstwerken toont de expositie ‘Ode aan Berry Brugman en Janny Brugman-de Vries’ een breed overzicht van het werk van beide kunstenaars.

Het tentoongestelde werk wordt in bruikleen afgestaan door particuliere verzamelaars en de familie Brugman. Ook wordt werk te koop aangeboden.
deel deze activiteit

Locatie

Kunsthal Hof 88
Aadorp
Elisabethhof 6
7607zd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.